540 millió

2020.09.28. 07:01

Jól halad az idősotthon építése Kapuváron

Az önkormányzat az Irgalmas Nővérek tulajdonában lévő iskolatelek mögötti területet is megvásárolta.

Kustor Réka

Fotó: Kustor Réka

A legutóbbi testületi ülésen napirenden volt a város 2020-2024 közötti időszakra szóló gazdasági programja, mely Kapuvár fejlesztési, működési, szolgáltatási céljait foglalja össze. Mint azt Hámori György polgármester kiemelte, ez a dokumentum a képviselő-testület által megfogalmazott irányelveket tartalmazza, további tartalommal a jövőre induló Integrált Településfejlesztési Stratégia felülvizsgálatakor töltik fel, melyhez majd a lakosság véleményét is kikérik.

A gazdasági program helyzetértékelést tartalmaz, mely részletesen kitér a város intézményrendszerétől kezdve a szociális ellátásokon át a városüzemeltetésig, főbb pontjaiban pedig a tervezett és folyamatban lévő beruházások kaptak helyet. Utóbbira példa az uniós forrásból kialakított Ipartelepi úti szolgáltatóház építése és az Inkubátorház bővítése. Az elkövetkezendő évek tervei között van a volt húsgyár területén a játszótér, füves sportpálya, futópálya és ugyanitt egy multifunkciós kiszolgálóépület építése, valamint a bölcsődei férőhelyek bővítése.

A hazai pályázatok révén nemrégiben újították fel a Zrínyi utca útburkolatát, és forrást nyertek a M85-ös út egyik rávezető útjaként funkcionáló Széchenyi utcának a vasúti átjárótól a Kis-Rába folyóig tartó szakaszára. Fejlesztették a könyvtárat, korszerűsítik Torony téri kézilabdapályát. A napokban érkezett a hír, miszerint támogatást nyertek a Felsőmező utca felújítására.

Modern épület lesz. Fotó: Kustor Réka

Az ülésen a házhelyi idősek otthonának eszközbeszerzésére és az első ütemű parkosításra vonatkozó közbeszerzési eljárás indításáról is döntöttek.

– Jó ütemben halad az építkezés – emelte ki a városvezető. Hozzátette: a férőhelyeket még nem hirdették meg.

– Jelenleg a kormányzati döntésre várunk, hogy megkapjuk-e a második ütemre is a forrást. Amennyiben igen, úgy az indulással megvárjuk a második ütem elkészültét – jegyezte meg Hámori György.

Mint ismert, a kormány 540 millió forintos vissza nem térítendő támogatást nyújtott a volt házhelyi iskola helyére tervezett intézmény építéséhez, melyet első körben 20 férőhelyesre terveztek. Az új épületrésszel a céljuk további 20 idős elhelyezése, ehhez az önkormányzat az Irgalmas Nővérek tulajdonában lévő iskolatelek mögötti területet is megvásárolta.

A 2024-ig tartó időszak tervei között szerepel továbbá a strand fejlesztése, útfelújítás, a település helyi gazdasági élénkítése, az okosközlekedés feltételeinek kialakítása.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában