Sopron

2020.09.09. 14:03

Ifj. Kuslits István – meglepetés volt, aztán öröm, így utólag pedig büszkeség

Magyar Arany Érdemkereszt állami kitüntetést kapott ifj. Kuslits István, a Tanulmányi Erdőgazdaság Zrt. (Taeg) kerületvezető erdész-vadásza. Az elismerést a Zala megyében megrendezett országos vadásznapon vehette át.

Máthé Erika

Magyar Arany Érdemkereszttel ismerték el ifj. Kuslits István, a Tanulmányi Erdőgazdaság Zrt. kerületvezető erdész-vadászának munkáját.

– Először nagy meglepetés volt ez a kitüntetés, aztán öröm, így utólag pedig büszkeség. Nem gondoltam volna, hogy valaha is ilyen méltatásban részesülök – mondta el a Kisalföld megkeresésére. A kitüntetést Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes és dr. Jámbor László, az Országos Magyar Vadászkamara elnöke adta át a Zala megyében

megrendezett országos vadásznapon.

– Először nagy meglepetés volt ez a kitüntetés, aztán öröm, így utólag pedig büszkeség. Nem gondoltam volna, hogy valaha is ilyen méltatásban részesülök – nyilatkozta megkeresésünkre a Magyar Arany Érdemkereszttel jutalmazott ifj. Kuslits István, a Taeg Zrt. kerületvezető erdész-vadásza. Az elismerést Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettestől és dr. Jámbor Lászlótól, az Országos Magyar Vadászkamara elnökétől vehette át a Zala megyében megrendezett országos vadásznapon.

Fotó: Magasi Dávid

István 1977-ben született Sopronban többgenerációs erdész-vadász család leszármazottjaként. Pályafutását a Soproni Fertőtáj Vadásztársaság hivatásos vadászaként kezdte, majd ezt követően a Tanulmányi Erdőgazdaság munkatársa lett, itt dolgozik a mai napig. Munkája mellett aktívan részt vesz az erdőgazdaság közjóléti tevékenységében, a fiatalság nevelését szolgáló erdei iskolai programokon is.

– Szerencsés helyzetben vagyok, mert a munkám a hobbim. Nagyon szeretem a természetet, az állatokat és a vadászatot. Úgy gondolom, ezek összefüggnek és nem zárják ki egymást. Kerületvezető erdész-vadászként sok a feladat, de a baráti légkör, ami körülvesz, ellensúlyozza a munkát. Szeretek az erdőben dolgozni és próbálom a fiatalságnak is megmutatni a szakma szépségeit – fogalmaz ifj. Kuslits István. – Köszönöm mindenkinek, aki hozzásegített ehhez a kitüntetéshez, illetve a családomnak, hogy akkor is tárt karokkal fogadnak, amikor egész nap, vagy akár hetekig nem látjuk egymást – tette hozzá.

Munkásságát a vadászkamara Győr-Moson-Sopron megyei szervezete 2009-ben Sólyom-díjjal ismerte el, 2002–2019 között pedig kétszer megnyerte a hivatásos vadászok országos versenyét. – Ez a szakmán belül nagy dolog, ahogy a kerületvezető erdészként kapott kitüntetés is – mondja, és magatartásával, hozzáállásával teljes mértékben alátámasztja az elismeréshez csatolt méltatás záró gondolatát: „Segítőkészsége, szerénysége és példamutató magatartása egyaránt nagy szerepet játszik abban, hogy mind a munkahelyén, mind pedig a vadászközösségekben fenntartás nélkül elismerik és fiatal kora ellenére sokan példaképüknek tekintik.”

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!
Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában