klubhelyiség

2020.09.14. 11:24

Fejlesztés önerőből közösségi munkával Rábaszentandráson

Önerős beruházással alakítottak ki ifjúsági klubhelyiséget Rábaszentandráson. A külső szigetelésre 30 milliót nyertek a Magyar Falu Programban.

Kustor Réka

– Másfél millió forintba került a felújítás, aminek nagyjából a harmadát a társadalmi munka teszi ki, amit ezúton is köszönök – emelte ki az ifjúsági klubhelyiségről Gasztonyi György polgármester, majd hozzátette: a külső szigeteléssel lesz igazán teljes a kép, melyre 30 millió forintot nyertek a Magyar Falu Programban.

– A szigetelés az egész épületkomplexumot érinti, az előbb említett ifjúsági klubhelyiségen kívül ebben működik a faluház, az orvosi rendelő, a könyvtár és a polgármesteri hivatal.

A községben lévő Nefelejcs Hagyományőrző Egyesület, és a sportegyesület újabb civil szervezettel bővült, 35 taggal megalakult a Rábaszentandrásért Egyesület, melynek tagjai a közösség összekovácsolásán túl a falu szépítéséért is tesznek.

Szintén a programban nyert az önkormányzat 5 millió forintot a Petőfi utca járdájára, 12 milliót pedig belterületi karbantartó eszközökre, amiből többek között pótkocsit, fűkaszát, hótolót, sószórót, szárzúzót vásárolnak. – A beruházások nemcsak a falu fejlődésére, a megtartó erejére is hatással vannak – emelte ki végül a polgármester.

Az ünnepségen részt vett Mohay Gergely, az Emberi Erőforrások Minisztériumának ifjúságszakmai osztályvezetője.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában