járvány

2020.08.03. 17:09

Több tucat fertőzött egy soproni zártkörű rendezvény után

Több tucat ember vírus tesztje lett pozitív és több mint száznak kellett országszerte karanténba vonulniuk egy soproni születésnapi buli után.

Etzl Edgár

Feltehetően egy közel három héttel ezelőtt tartott soproni, zárt körű születésnapi bulin többen megfertőződtek COVID-19 vírussal. Korábban a Vaol.hu híre alapján arról számoltunk be, hogy Vas megyei fertőzöttek is vannak.

A hétvégén az m1 közszolgálati televízió a Nemzeti Népegészségügyi Központ adatai alapján arról tudósított, hogy Hajdú-Bihar megyében huszonkét új esetet találtak, ők szintén részt vettek a családi rendezvényen.

Közülük már senkit nem ápolnak kórházban. A fertőzöttekkel szorosan érintkezők járványügyi megfigyelés alatt állnak, jelenleg nem hagyhatják el otthonaikat.

A soproni esemény vizsgálata során eddig összesen nyolcvanhét szoros kontaktot derítettek fel, jelenleg tizenegy pozitív esetet azonosítottak. Összességében a családi rendezvényhez köthetően kialakult járványban eddig harminchat személynél igazoltak COVID-19 fertőzést, és több mint százhúsznak kellett karanténba vonulnia országszerte.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában