Tisztelgés

2020.08.16. 21:53

Szent Rókusra emlékeztek Győr-Szigetben – galéria

A Győr-Szigeti Szent Rókus Egyházközség és az Egészséges Nemzedékért Alapítvány hagyományos megemlékezés tartott vasárnap délután Győrben, Simor János püspök terén a Magyar Millenniumi Emlékkereszt tövében.

kisalfold.hu

2020.08.16.Gyõr- Szigeti megemlékezés.Gyõr.fotó:Huszár Gábor,Kisalföld

Fotó: HUSZAR GABOR

Prof.dr.habil. Schmidt Péter az orvostudomány kandidátusa és az Egyházközség tagja köszöntötte a részvevőket és az érdeklődőket. A megemlékezésen részt vett Szigeti Szabolcs, az Emberi Erőforrások Minisztérium Egészségügyért Felelős Államtitkárság helyettes államtitkára, Széles Sándor, Győr-Moson-Sopron megye kormánymegbízottja, akik beszédük megtartását követően az emlékkeresztnél koszorúkat is elhelyeztek.

Laczkovits-Takács Tímea, a győri önkormányzat bizottsági elnök, dr. Dézsi Csaba András polgármester és Simon Róbert Balázs országgyűlési képviselő nevében is elhelyezte a koszorúkat a kereszt előtt. Továbbá a Lovagrendek és civil szervezetek képviselői is megemlékeztek Szent Rókusról. Az ünnepséget szentmise követte a Simor téri Szent Rókus templomban, szentbeszédet mondott dr. Lukácsi Zoltán prorektor, székesegyházi kanonok, szigeti plébános.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában