Széchenyi egyetem

2020.08.13. 11:07

Erősíti a győri Széchenyi István Egyetemet a fővárosi jelenlét

A Széchenyi István Egyetem Budapesti Innovációs és Képzési Központjában a győri székhelyű intézmény fővárosi tudományos bázisát alakították ki, amelyben az oktatási tevékenység mellett a tudományt és hazánkat is szolgáló, innovatív feladatokat ellátó központok kaptak helyet és nagyobb figyelmet.

Széchenyi-egyetem

A Széchenyi István Egyetem tudományos tevékenységét, folyamatos fejlődését, nemzetköziesítését és kiváló partnerkapcsolatait támogatja az intézmény Budapesti Innovációs és Képzési Központja (BIKK), amelyben ősztől egy központi helyszínen, már a fővárosban is fogadhatják az intézménybe rendszeresen látogató vendégeket, konferenciák, tudományos előadások résztvevőit, illetve szakirányú továbbképzések neves oktatóit és hallgatóit.

Vonzerő a fővárosi bázis

A Széchenyi István Egyetem országosan is egyre több vállalat első számú partnerének számít. Az intézmény két globális egyetemminősítő szervezet, a QS és a Times Higher Education listájára is felkerült. Az egyetem töretlen fejlődésének, pályázati sikereinek záloga az oktatás színvonalának folyamatos fejlesztése, a tudományos presztízs és a nemzetközi vonzerő megtartása, illetve a hatékony kapcsolattartás. Ezekhez pedig jó hátteret ad a BIKK, illetve a fővárosi jelenlét.

A Széchenyi István Egyetem Budapesti Innovációs és Képzési Központja.

 

Dr. Kovács Barnabás központvezetőtől, hazánk volt barcelonai főkonzuljától megtudtuk, hogy az impozáns helyszínen olyan, az egyetem stratégiáját meghatározó innovációs központok is helyet kapnak, mint a Magyar Ipari és Innovációs Matematikai Szolgáltatási Hálózat (HU-MATHS-IN), amely a matematikai kutatási eredmények módszereinek ipari, gazdasági és különösen innovációs alkalmazásával foglalkozik, illetve a Digitális Fejlesztési Központ. Ezek mellett irodát kapott még a fenntartható fejlődést kiemelten kezelő Globalizációs Kompetenciaközpont, a vállalkozás- és versenyképességfejlesztéssel foglalkozó Menedzsment Campus, valamint a Felnőttképzési Központ.

Budapesten is elérhető képzések

Utóbbi révén 2016 óta a fővárosban is megjelenik a Széchenyi István Egyetem képzési portfóliójának egy része, idén szeptembertől már a Budapesti Innovációs és Képzési Központban is. „Mottónk, hogy a tanulás a legjobb befektetés a jövőbe. Központunk ugyan Győr, de az intézmény számára mindig fontos volt, hogy Budapesten is legyenek elérhető képzései. Ha valaki érdeklődik ezek iránt, de a fővárosban kényelmesebben megoldaná az óralátogatást, azt szeretnénk, ha számára a helyszín nem lenne gátja a jelentkezésnek” – tájékoztatott Némethné Farkas Kata, a Felnőttképzési Központ vezetője. Mint mondta, a kisalföldi megyeszékhelyen hatvan különböző szakirányú továbbképzésre, Budapesten pedig turisztikai projektmenedzser tanácsadó és szakközgazdász, sportdiplomáciai szaktanácsadó, illetve logisztikai rendszertervező szaktanácsadó képzésekre jelentkezhetnek az érdeklődők.

Dr. Kovács Barnabás a budapesti palettáról kiemelte az Európában is egyedülálló sportdiplomáciai szaktanácsadó képzést, amelyre a kezdetek óta jelentős a túljelentkezés. „Ez nem is csoda, hiszen a Széchenyi István Egyetem kiváló tanárai mellett olyan oktatók tartanak előadásokat, mint többek között Fábián László, olimpiai bajnok, a Magyar Olimpia Bizottság sportigazgatója, Szabó Tünde sportért felelős államtitkár, valamint nagyvállalatok sporttal foglalkozó felsővezetői, gyakorló diplomaták” – sorolta a nagykövet, aki még barcelonai főkonzuli tisztsége idején kezdett tárgyalni a győri egyetem vezetőivel a hiánypótló képzésről.

A központvezető hozzátette: a budapesti helyszínen megvalósuló diplomáciai munkának és innovációs tevékenységnek köszönhetően a Széchenyi István Egyetem kutatóinak tudományos eredményei szembetűnőbbek lehetnek, az intézmény érdekérvényesítő képessége és nemzetközi kapcsolatai megerősödnek. Mindezek pedig elősegíthetik az intézmény fejlődésének folyamatát.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában