fejlesztés

2020.08.25. 10:30

A sportvezetők támogatják a Fertő-part fejlesztését

A Fertő-part fejlesztése keretében megvalósuló sportközpont terveit mutatták be a városban működő sportegyesületek vezetőinek, illetve a sportélet képviselőinek. A résztvevők elégedettek voltak a látottakkal, s ezt egy nyilatkozat aláírásával is tanúsították.

Bódvai Ildikó

– A célunk az, hogy valódi közösségi sportlétesítmény jöjjön létre a Fertő parton, amelyet a hobbisportolók és a profik egyaránt használhatnak az év minden szakában – kezdte ismertetőjét hétfőn a városházán Kárpáti Béla, a Sopron-Fertő Turisztikai Fejlesztő Nonprofit Zrt. vezérigazgatója.

A városban működő sportegyesületek képviselőinek Kárpáti Béla mutatta be a beruházás terveit. Fotó: Magasi Dávid

A tervekkel kapcsolatban elhangzott, hogy kültéren kialakítanak egy futó- és egy műfüves focipályát, lesznek streetball-, röplabda, valamint teniszpályák. Az épületen belül többek között aerobic és fitness termek várják majd a sportolni vágyókat, de fallabdázni is lehet. A sportközpont tervezésekor cél volt, hogy minden egység könnyen átalakítható legyen, több sportágat ki tudjon szolgálni, alkalmas legyen utánpótlás nevelésre, nyári edzőtáborok lebonyolítására is.

– A teljes beruházás területének hetven százaléka élő, zöldfelület lesz, a létesítmény a szabadidő hasznos és aktív eltöltését szolgálja majd – hangsúlyozta a fejlesztő cég vezérigazgatója.

– A beruházás terveinek ezt a részét a sportfelügyelet és a sportvezetők bevonásával alakították ki. Többkörös egyeztetés keretében figyelembe vették a Fertő tavat használó egyesületek kéréseit is – tette hozzá Csiszár Szabolcs alpolgármester, aki korábban városi sportfelügyelőként vett részt a tervek véleményezésében és kialakításában.

– Örülünk, hogy elindulhat a fejlesztés és igazi közösségi hellyé válhat ez a partszakasz, amire a hazai és a külföldi vendégek előtt is büszkék lehetünk. A magyar kormány száz százalékos állami beruházás keretében több tízmilliárd forint támogatást biztosít a terület megújítására. Sopron a Nemzet Sportvárosa, a sportközpont építése is ennek szellemében történik, egyaránt meg kell felelnie a szabadidő- és a versenysport céljainak – magyarázta Csiszár Szabolcs.

– A tájékoztatón jelenlévő soproni és környékbeli sportvezetők örömmel látták tükröződni elképzeléseiket a bemutatott tervekben – mondta Kárpáti Béla. Ezt erősíti meg, hogy a rendezvényen résztvevő sportegyesületi vezetők, képviselők, edzők valamennyien aláírták azt a nyilatkozatot, amelyben támogatásukat fejezték ki a projekt szükségességét illetően. Több, mint negyven aláírás került a támogató ívre.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában