új rektor

2020.07.29. 18:28

Új rektor a Soproni Egyetem élén

Prof. Dr. Fábián Attila egyetemi tanárt bízza meg augusztus 1-től a Soproni Egyetemért Alapítvány kuratóriuma az intézmény vezetésével, Prof. Dr. Náhlik András rektornak pedig megköszönték munkáját.

Bódvai Ildikó

Dr. Csányi Sándor, Prof. Dr. Náhlik András és Prof. Dr. Fábián Attila, valamint a kuratórium tagjainak érkezése a Soproni Egyetemre.

Fotó: Soproni Egyetem

A Soproni Egyetem, 2020. augusztus 1-től a Soproni Egyetemért Alapít­vány fenntartásában működik tovább. A Csányi Sándor vezette alapítvány kuratóriuma tegnap ülésezett. Megköszönték Prof. Dr. Náhlik András rektor áldozatos munkáját és jelezték, hogy továbbra is számítanak az együttműködésére – tudatta az egyetem sajtóosztálya.

Az intézmény vezetésével augusztus 1-től, Prof. Dr. Fábián Attila egyetemi tanárt bízták meg, aki az egyetem Lámfalussy karának korábbi dékánja volt.

Dr. Csányi Sándor, Prof. Dr. Náhlik András és Prof. Dr. Fábián Attila, valamint a kuratórium tagjainak érkezése a Soproni Egyetemre.

Az állam továbbra is finanszírozza a Soproni Egyetem működését, a hallgatók továbbra is tanulhatnak álla­milag támogatott képzésekben és részesülhetnek ösztöndíjakban. Kutatás, fejlesztés és innováció orientált, magas szakmai színvonalú egyetem kialakítását tűz­zük célul, melyben fenn­tartható, takarékos, és jó színvonalú infrastrukturális háttér biztosítja majd az oktatók, kutatók, dolgozók és hallgatók munkájához a megfelelő feltételeket – áll a kuratórium közleményében.

További fejlemény, hogy 2021. január 1-én csat­­lakozik az alapítványhoz az Erdé­sze­ti Tudományos Intézet és a TAEG Tanulmányi Erdőgazdaság Zrt. amely valamennyi kar számára közös fejlődési lehetőséget biztosít majd, javítja az egyetem oktatási, kutatási poten­ciál­­ját és pá­lyá­za­ti eredményességét is.

Az erdőgazdaságokkal és nemzeti parkokkal tervezett köz­vet­lenebb együttműködés a képzések gyakorlati megerősítését segíti. Az egyetem fejlődé­sében kulcsfontosságú az otthont adó várossal való közös gondolkodás és fej­lesz­tési stratégia kialakítása.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában