Turizmus

2020.07.02. 13:43

Lassan éledezik a soproni turizmus, megújult Tourinform iroda – fotók

A városvezetők beszédében az új turisztikai információs irodán túl szó esett a városi turizmus jövőjéről is.

Etzl Edgár

Fotó: Magasi Dávid

Átadták a felújított Soproni Tourinform Referencia Irodát csütörtökön a Vasalóházban. A Magyar Turisztikai Ügynökség közel negyven millió forintot szánt a felújításra, a munkálatok még február végén elkezdődtek. A világjárvány ideje alatti leállás közben be is fejezték az iroda átalakítását. Az új kinézetet a Turisztikai Ügynökség belsőépítészei tervezték meg, hogy az megfeleljen a 21. századi elvárásoknak.

– Az országszerte megtalálható irodák egységes kinézete hozzájárul ahhoz, hogy a belföldi és külföldi turizmust is minél hamarabb újra tudjuk indítani. A referencia iroda címet a megújult külsőjén túl megfelelő szakmai háttere miatt kapta a turistaközpont – mondta Kovács-Gazdag Nikoletta, a Sopron Régió Nonprofit Kft. ügyvezetője. Hozzátette, tavaly több mint 23 ezer látogató jelent meg személyesen, ebből 60%-nál is több volt a magyar turisták aránya.

 

– Sopron nagyon szép, ezt az egész ország tudja – kezdte Sopron előnyös turisztikai pozíciójáról Farkas Ciprián polgármester.

– Ahhoz, hogy a városiak még több hasznot húzhassanak ebből, még sokat kell dolgozni. Jó úton járunk, az M85-ös gyorsforgalmi út bekötésével Sopron már egy elérhető turisztikai célpont lesz, melynek meglátogatása csak elhatározás kérdése – mondta a polgármester, majd hozzátette: a Fertő parton 20 milliárd forintos állami beruházást terveznek, melynek eredménye képpen a tó magyar szakasza mentén az infrastruktúra állapota eléri az osztrák színvonalat, sőt, meg is haladja azt.

– A turizmus a világjárvány elleni védőoltás megjelenése után térhet vissza a régi kerékvágásba – vélekedett Simon István alpolgármester, aki nyomatékosította: ki kell használnunk ezt az időt, hogy a válság elmúlásával a turisztika ágazata megerősödve indulhasson újra.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában