sportdélután

2020.07.23. 15:12

Kerekesszékeseknek avattak fitneszparkot Sopronban – Galéria!

Kerekesszékesek számára telepített sport- és játszótéri eszközöket avattak Sopronban, a KRESZ-parkban. A 6,3 millió forintból megvalósuló beruházást sportdélutánnal egybekötött avatón adták át szerda délután.

Máthé Erika

Fotó: Magasi Dávid

A Hova Tovább Közhasznú Alapítvány kezdeményezésére, 6,3 millió forintos állami és európai uniós támogatásból egy integrált kar- és mellkaserősítő gépet, valamint kerítéssel körülvett akadálymentes hintát telepítettek kerekesszékeseknek. A KRESZ-parkban lévő eszközöket gyermekek és felnőttek egyaránt használhatják.

A mozgáskorlátozottak edzőparkja a már meglévő felnőtt játszótér mellé épült. Fotó: Magasi Dávid

- Egy város gazdagsága nem csak a fejlesztésekben, az autópályában vagy az éppen épülő új uszodában mutatkozik meg, hanem a közösség érdekeit szolgáló szerveződésekben is – fogalmazott köszöntő beszédében Farkas Ciprián polgármester. Hozzátette, Sopronban, a város lakosságszámához viszonyítva a civil szervezetekkel jól állunk, a Hova Tovább Alapítvány hatékonyan működik, hiszen a közjót, az itt élő emberek közösségét szolgálja.

Farkas Ciprián, Földes Tamásné és Tóth Éva is részt vett az avatáson. Fotó: Magasi Dávid

– Lehetetlent nem ismerve, forrásokat megszerezve, két olyan hiánypótló eszközt telepítettek, amelyek kerekesszékes embertársaink életminőségét javítják. A város nevében mindenkinek köszönöm a projekt megvalósításába fektetett munkát – mondta a polgármester, és arról biztosította az alapítványt, hogy a jövőben is támogatják kezdeményezéseiket.

Földes Tamásné, az alapítvány kuratóriumi elnöke Szabó Magda szavait idézte, miszerint „az emberek jók”.

– Ezek a „jóságok” voltak a mi mentőöveink, általuk valósulhatott meg ez a fejlesztés. Az alapítvány valamennyi családjával együtt valljuk, a világban nemcsak a környezetvédelem terén fontos, hogy milyen lábnyomot hagyunk magunk után. Ennél is lényegesebb, hogy milyen nyomot hagyunk embertársaink, a rászorulók életében – hangsúlyozta az elnök, majd hozzátette, ebben a szellemben végzi az alapítvány a tevékenységét.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában