Semmelwes-nap

2020.07.02. 16:18

Háziorvosok munkáját ismerték el Győrben – fotók

A Radnóti utcai Semmelweis mellszobornál tartottak Semmelweis napi ünnepséget csütörtökön.

kisalfold.hu

Fotó: Huszár Gábor

Háziorvosok munkáját ismerték el csütörtökön Győrben a Semmelwes-napi ünnepségen., amit a Radnóti utcai Semmelweis mellszobornál tartottak.. Ezen felszólalt dr. Schmidt Péter Győr-Szigeti gyermekorvos, Szeles Szabolcs alpolgármester, verset mondott Nagy Balázs színművész, polgármesteri biztos, fuvolán közreműködött Molnár Imola. Mint elhangzott, Semmelweis Ignác felfedezése alapjaiban változtatta meg az egészségügyet, tette máig ható, személyéről a világ számos táján megemlékeznek.

 

Az ünnepségen Dézsi Csaba András, Győr polgármestere által kiállított emléklappal ismerték el dr. Juhász Julianna győr-szigeti és pinnyédi háziorvos, illetve dr. Bánai Györgyi, győr-szigeti háziorvos munkáját – utóbbi távollétében Ézsöl Éva vette át az elismerést. Az esemény adták át a Határok nélkül a káros szenvedélyek ellen gyermek és ifjúsági nemzetközi képzőművészeti verseny két győri nyertesének, Garrido Szabó Rodrigónak és Garrido Szabó Inés Heidinek a díjakat. Az ünnepség végén megkoszorúzták Semmelweis Ignác szobrát.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában