Felújítás a Magyar utcában

2020.06.11. 11:25

Jobb munkakörülmények a szociális munkatársaknak Győrben – fotók, videó

Új tetőt, új ablakokat kapott a Család- és Gyermekjóléti Központ Magyar utcai épülete.

Gyurina Zsolt

Fotó: Huszár Gábor

Mint a csütörtöki sajtótájékoztatón Pergel Elza szociális ügyekért is felelős alpolgármester hangsúlyozta, a beruházás megvalósulása már az új városvezetéshez köthető: az önkormányzat márciusi kezdéssel 24 millió forintért cseréltetett ki 22 ablakot és újíttatta fel a tetőzetet.

A Köznevelési Csoport 36 szociális munkatársának munkakörülményei javultak ezáltal. Egy munkatárs mintegy ezer gyerekkel foglalkozik, az óvodától egészen a középiskoláig látják el nagyon fontos preventív és segítő feladatukat.

- Óvodáinknál és bölcsődéinknél harminc éves elmaradást igyekszünk lépésről lépésre pótolni. Korunkban, amelyet a családok elszigetelődése, a gyerekek egyedül maradása, a számítógépek és a mobiltelefonok térnyerése jellemez, az itt dolgozó szociális munkások és szociális pedagógusok tevékenysége még nagyobb jelentőségű, fontosságát nem lehet eléggé hangsúlyozni. A veszélyhelyzet alatt is helyt álltak, és elektronikus eszközökön keresztül több mint kétezerszer nyújtottak segítséget – nyilatkozta Pergel Elza.

Fotó: Huszár Gábor

-Minden gyereknek jár a segítség. Mi azért dolgozunk, hogy a gyerekek tanulmányaik végére munkaképes, kiforrott személyiséggé váljanak – nyomatékosította Kaszáné Tóth Katalin, a Központ köznevelési csoportjának vezetője, aki elmondta, hogy nem csak Győr, de a járáshoz tartozó 33 településen élő fiatalokat is szemmel tartják.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában