Jótékonyság

2020.06.10. 14:12

Fiatalítana a Lions Sopronban

Ha június, akkor Lions-bál. Csakhogy idén a járványhelyzet miatt elmaradt a jótékonysági rendezvény. Az összegzést azonban megtartották és az új tisztségviselőket is megválasztották.

Bódvai Ildikó

Budai József (balról) dr. Ocsák Józseftől vette át a Lions Club Sopron soros elnöki tisztét.

– Hagyomány, hogy a Lions-év mindig júniusban zárul. A június 4-i közgyűlésünkön fogadtuk el az előző évi beszámolót és ekkor történt meg az elismerések átadása, valamint az új elnök beiktatása is – kezdte Budai József, aki dr. Ocsák Józseftől vette át a soros elnöki tisztet. Ő irányítja tehát a 2020/2021-es évadát a nemzetközi jótékonysági klub harminc tagot számláló soproni szervezetének. A Lions-tagok a rászorulók, elesettek megsegítésére tettek fogadalmat, közülük is a vakok és gyengénlátók számíthatnak kiemelt figyelmükre. Fő tevékenységük a támogatás, az érzékenyítés és a pénzgyűjtés mecénások bevonásával.

– Minden évben megszervezzük például a jótékonysági forraltbor-árusítást az adventi vásáron, amihez a soproni borászoktól kapjuk a bort. Az így befolyt összegből, és természetesen egyéb adományokból segítjük a hallássérülteket is oktató Tóth Antal-iskolát, a Tómalom utcai Fogyatékos Gyermekek Otthonát, a Vakok és Gyengénlátók Egyesületét, valamint más rászorulókat. A kósteleki csángó magyarok is kaptak tőlünk idén támogatást a nyelvoktatásukhoz – összegzett Budai József, aki a terveik közül elsőként a fiatalítást említette. Szeretnének olyan vonzó programokat szervezni, amivel az újabb generációt is megnyerhetik karitatív ügyüknek. A tervezett vakvacsora ilyen lehet.

Budai József (balról) dr. Ocsák Józseftől vette át a Lions Club Sopron soros elnöki tisztét.

A legtöbbet dolgozó tagtárs­nak járó „Év lionja” elismerést idén Kulbert Gábor kapta, a Tri-Jumelage szervezését ismerték el vele. – A Tri-Jumelage nagy hagyományokkal bíró program, német, francia és magyar együttműködésben rendezik meg minden évben a Lions-közösségek. 2019 szeptemberében a Lions Club Sopron kapta a megtisztelő felkérést a szervezésre. Kulbert Gábor ebben oroszlánrészt vállalt. Voltak kulturális és városnéző programok, a résztvevők megismerték a környék nevezetességeit az esemény fénypontja pedig egy gálaműsor volt, amelyen hátrányos helyzetű előadóművészek kaptak fellépési lehetőséget – mondta el Freiler László, a soproni klub krónikása.

A záró közgyűlésen részt vett Boronkay Gusztáv kormányzó is, aki további kitüntetéseket adott át. Kormányzói elismerésben részesült: Balogh Sándor, Bors Dániel, Bunyevácz Róbert, Freiler László, dr. Károlyi György, Kiss Lajos, Nagy Tamás, dr. Ocsák József, Pataki András és Vörös Ákos.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában