Alpin-park

2020.06.15. 19:46

Élménypark épült hatezer négyzetméteren a soproni Lővérekben – fotók

Hatezer négyzetméteren elterülő játszótér és élménypark létesült a Lővérek szívében, az erdő szomszédságában. Az Alpin-parkot Farkas Ciprián polgármester nyitotta meg hétfőn reggel a nagyközönségnek.

Máthé Erika

A Modern Városok program keretében valósult meg az a közel 130 millió forintos beruházás, amely lehetővé tette az Alpin-park kialakítását a Várisi úti buszforduló mögött elhelyezkedő területen, az egykori kőbánya helyén.

Az Alpin-park több mint 6000 négyzetméteres területén a hinták, csúszdák és homokozó mellett épült egy ügyességi pálya, más néven motorikus park is. Itt fakéreg burkolatú sétányt alakítottak ki, ennek mentén különböző fa alapanyagú egyensúlyozó és mozgásfejlesztő játékok kaptak helyet.

Gerendákon, kötélpályákon, lépőköveken kell haladni, a mászófal pedig lehetővé teszi a mesterséges sziklamászás kipróbálását. Létesült egy Mini-Bike bringapark is, egy kacsakaringós földpálya kisebb-nagyobb mélyedésekkel és dombokkal, közötte pedig fából készült ügyességi elemek – rámpa, hullám – találhatóak.

 

Az aszfaltburkolatú Kresz-pálya fiatal kerékpárosoknak készült, amely felkészíti őket a közúti forgalomban való közlekedésre. A park tervezésekor a szülőkre is gondoltak, ők árnyékolóval ellátott padokról tarthatják szemmel csemetéiket.

A növénytelepítés során több mint száz lombos fát, négyszáz cserjét telepítettek és több mint 2200 négyzetméter területet füvesítettek.

A park átadásáról bővebben a Kisalföld keddi számában olvashatnak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában