Véradással segítenek az egyetemisták Győrben

A Széchenyi István Egyetem győri aulájába szervezett véradást most ugyan nem tarthatta meg a Hallgatói Önkormányzat, de az önkéntes segítségnyújtásról senkinek sem kell lemondania. Időpontfoglalással biztonságosan adhat vért az ország bármelyik pontján. Győrben több tucat egyetemista nyújtotta karját az elmúlt napokban.

Széchenyi István Egyetem

A Széchenyi-egyetemen szervezett véradásokra mindig nagy az érdeklődés.

Véradásra valamennyi 18 és 65 év közötti, legalább 50 kilogramm testsúlyú egészséges felnőtt jelentkezhet. A lehetőséggel minden félévben szép számmal élnek a széchenyis egyetemisták, akiket most egyéni, önkéntes segítségnyújtásra buzdít a SZE Hallgatói Önkormányzata (HÖK).

„A Széchenyi István Egyetem és a SZE HÖK is elkötelezett abban, hogy olyan társadalmi tevékenységet folytasson, amivel segítheti embertársainkat. Ilyen a véradás is, amit közösségi programként minden félévben egyszer meg szoktunk szervezni az egyetem aulájában. Büszkén mondhatom, hogy eddig mindig sokan nyújtották karjukat. Mostanra hirdettük volna meg a következő véradást, amelyet sajnos a koronavírus-járvány miatt hozott intézkedésekkel összhangban ebben a szemeszterben nem tarthattunk meg, viszont a közösségimédia-felületeinken, illetve ezúton is arra buzdítjuk az egyetemi polgárokat, hogy aki teheti, foglaljon időpontot a központi vérellátó honlapján, ahol biztonságban adhat vért” – nyilatkozta érdeklődésünkre Szakálos Barnabás, a SZE HÖK kommunikációs osztályának vezetője, aki őszintén reméli, hogy az őszi véradásra már a győri kampusz aulájában kerület sor.

Felhívta a figyelmet: életeket is menthet a vérkészlet, friss tanulmányok szerint pedig a vírussal szembeni küzdelemben a betegségen már átesett emberek vérében található ellenanyagot is felhasználják a kutatók. A járvány miatt az elmúlt hónapokban kevesebben tudtak vért adni, pedig a tartalékra mindig nagy szükség van. „Azonban örömmel mondhatom, hogy legutóbbi felhívásunk hatására csak Győrben több tucat hallgató nyújtotta karját” – tájékoztatott Szakálos Barnabás, aki maga is többszörös véradó.

A Széchenyi-egyetemen szervezett véradásokra mindig nagy az érdeklődés.

Tudta?

Országos Vérellátó Szolgálat közleménye szerint eddig valamennyi virológiával és vérellátással foglalkozó publikáció a vírus légutakon történő átvitelét igazolta, nem volt vérátömlesztéssel történő betegségátvitel.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában