A vadászok adománya

2020.05.12. 15:51

Szarvaspörkölt az újranyitásra a mosonmagyaróvári Karolina Kórház dolgozóinak

Hétfőn megindult a szakrendelések harmada, és egynapos sebészeti munkákat is végeznek a Karolina Kórházban. Az újranyitás alkalmából vadpörköltet főznek a dolgozóknak, a vadászok adományaként.

Mészely Réka

Az Agrárminisztérium tájegységi fővadászainak kezdeményezésére múlt héten a soproni kórház dolgozóinak kedveskedtek köszönetképpen vadpörkölttel a vadászok. A napokban a mosonmagyaróvári Karolina Kórház munkatársai is elfogyaszthatják a különleges ebédet. A Szigetközi Vadásztársaság jóvoltából a társaság elnöke, Korcz Miksa és Pintér Csaba tájegységi fővadász adta át az ehhez való vadhúst dr. Bertalan István főigazgató főorvosnak. A Felső-Szigetközi Vadászszövetség és Lajta Hanság Zrt. a rendészeti dolgozókat támogatta még, ami így összesen 600 adag ételt jelent.

Pintér Csaba tájegységi fővadász és Korcz Miksa, a szigetközi vadásztársaság elnöke adta át a két szarvasborjúból való vadhúst dr. Bertalan István főigazgató főorvosnak.
Fotó: Mészely Réka

– Az újranyitás alkalmából szarvaspörköltet készítünk a kapott vadhúsból dolgozóinknak. Hétfőtől elindítottuk az egynapos sebészeti tevékenységet, amihez Covid-mintavétel szükséges. Ez a laborunkban történik, azokat Győrbe vagy Budapestre küldjük, és két nap után, az eredmény függvényében végezhető a sebészeti beavatkozás. A kórházunk főállású orvosai elindították a szakrendeléseket, kivételt képeznek a nyugdíjasok. Így körülbelül a szakrendelések harmada működik már. A járvány­ügyi helyzet alakulása függvényében tovább bővülhet a kör. Magánrendeléseket is lehet már tartani – emelte ki dr. Bertalan István főigazgató főorvos.

Hozzátette: arról, hogy milyen szakrendelések nyíltak meg, a kórház honlapján lehet informálódni, illetve a háziorvosokat e-mailben tájékoztatták (ahogyan a további nyitásokról is így értesítik őket).

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában