sopron

2020.05.08. 10:00

Szarvaspörkölt a kórháziaknak

Kétszáz adag ínycsiklandóan finom szarvaspörköltet ajánlott fel a Tanulmányi Erdőgazdaság Zrt. a soproni Erzsébet-kórház dolgozóinak, megköszönve a járványügyi védekezésben nyújtott munkájukat.

Bódvai Ildikó

A vadételt a kópházi Tercia étterem készítette el szerdán és szállította ki melegen a kórház konyhájára – szintén a hála jegyében.

– Az Agrárminisztérium kezdeményezésére Budai Tamás tájegységi fővadász keresett meg bennünket, mint a térség meghatározó vadgazdálkodóját, hogy a magunk eszközeivel támogassuk a járványhelyzetben naponta helytállókat – mondta Ábrahám István, a TAEG Zrt. vezérigazgatója. – Úgy döntöttünk, hogy egy vadétellel vendégeljük meg az egészségügyben dolgozókat, ezzel is jelezve a vadászok elismerését az áldozatos munkájuk iránt. Példamutatásnak szánjuk ezt a felajánlást a vadásztársadalom részéről. Tudjuk, hogy sokan dolgoznak a járványügyi védekezésben orvosok, ápolók, gyógyszerészek, áruszállítók és sorolhatnám még a különböző szakmákat, de mindenkit nem tudunk vendégül látni. A választásunk a soproni Erzsébet-kórházra esett, arra az intézményre, ahol a legnehezebb feladat hárul ebben a nehéz helyzetben a dolgozókra. Két szarvasborjút ajánlottunk fel, de nem akartunk csak alapanyagot adni, nekünk pedig nincsenek megfelelő eszközeink a főzéshez és kiszállításhoz. Hogy a vadétel valóban finom és különleges legyen, a kópházi Tercia étteremben készítették el a kétszáz adag szarvaspörköltet. A környék elismert étterméről van szó, nem utolsósorban pedig Takács Tibor tulajdonos a megyei vadászkamara alelnöke, akivel jó a kapcsolatunk – tette hozzá a vezérigazgató, aki azt is elmondta, előzetesen tájékozódtak, és azt az információt kapták a kórháztól, hogy mintegy kétszázan étkeznek naponta az intézményben.

– Örömmel vettünk részt ebben a nemes kezdeményezésben. Az étterem konyháján elkészítettük a szarvaspörköltet, mi adtuk hozzá a kiegészítőket, a fűszereket és a tarhonyát. A kétszáz adag étel három nagy fazékban főtt, melegen, hőtárolós edényekben a partiszervizünk szállította ki a kórház konyhájába. Ott porciózták ki az adagokat és kapták meg szerdán ebédre a dolgozók – mondta Takács Tibor, az étterem tulajdonosa.

Címkék#Sopron
Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!
Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában