halálos baleset

2020.05.26. 07:10

Sopronhorpácsi fiatal halt meg Szentgotthárdon – Halálos ugrató a krosszpályán

Tragikus kimenetelű baleset történt a szentgotthárdi motokrosszpályán szombat délelőtt. Egy huszonhat éves sopronhorpácsi fiatalember életét vesztette.

Gyurina Zsolt, Máthé Erika

A fiam mindig mosolygtt - mondta

Fotó: Magasi Dávid

Ifjabb Egresits László szombat délelőtt először és utoljára próbálta ki a szentgotthárdi moto­krosszpályát. Az Ausztriában szakácsként dolgozó fiatalember a tragédia napján egy falubeli barátjával és az év elején vásárolt 450 köbcentis, erős krosszmotorral érkezett a pályára.

– A szentgotthárdi létesítmény minden engedéllyel rendelkező, zárt motokrosszpálya, csak védőfelszereléssel, sisakkal, mellény viselésével, csizmában, jó műszaki állapotú motorral lehet használni – mondta el a Kisalföldnek a pálya tulajdonosa. A pályán aznap kevesen voltak, nagyrészt osztrákok bérlik, de ők most nem jöhettek. A tragédia edzésidőben történt, a fiatalember akkor egyedül motorozott, a többi négy srác éppen pihenőt tartott. Egresits László megszakításokkal másfél órája ült a nyeregben, egy ugratás után ért olyan szerencsétlenül földet, hogy az eséskor életét vesztette.

– Nyolcéves kora óta motorozott, sosem volt nagy balesete. Egyszer törte el a csuklóját, de akkor is fél kézzel hazamotorozott – mesélte lapunknak megrendülve az édesapja, Egresits László.

A fiam mindig mosolygott, mindenki szerette – mondta Egresits László.
Fotó: Magasi Dávid

Szentgotthárdról négy perc alatt megérkeztek a mentők a baleset helyszínére, de Lászlónak már nem volt pulzusa, nem adott életjelet. Háromnegyed órán át próbálták megmenteni az életét.

– Aki motorozik, az tudja, hogy minden kétkerekűvel el lehet esni. A pályánk hét éve nyitott, sokan jönnek: vannak esések, eltörik a láb, a kulcscsont, a kéz, de ilyen esés még soha nem történt. A szemtanúk szerint a fiatalember átfordult a motoron és gyakorlatilag fejjel fúródott a földbe – mondta el lapunknak a pálya tulajdonosa.

A kiérkező műszaki szakértő megállapítása szerint a motor állapota megfelelő volt, nem tehető felelőssé a balesetért, kifejezetten újnak számított. Az időközben hazaszállított, garázsban leparkolt járműnek egyetlen küllője tört ki és kissé elgörbült a kormány bal oldali része. A baleset okáról csak találgatni lehet, a valós okot az igazságügyi vizsgálat derítheti majd ki. A szentgotthárdi 1500 méteres pályán tíz-tizenöt bukkanó van, az, amely a tragédiát okozta, a kisebbek közé sorolható.

– Valószínűleg gyorsan hajtott a fiam, a sebesség volt az élete – vélte az apa. A megrendült család vasárnap reggel Sopronkövesden, tegnap pedig Sopronhorpácson celebráltatott szentmisét fiuk emlékére. Az édesanyja lelkiekben összeomlott, a két nagyobb lánytestvér mellett László volt egyetlen fiúgyermekük. – Nehéz feldolgozni a halálát, egészséges, életerős fiatalember volt. Mindenki szerette, mindig mosolygott – küszködött könnyeivel az édesapja. – Ennél nagyobb tragédia nem érhetett volna bennünket.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában