Országos tesztelés – Extra szűrőnapot tartanak Győrben – A meghívottak fele még nem jelzett vissza

A városban 334-en kaptak meghívást a koronavírus-fertőzés elterjedtségét feltérképező vizsgálatra. Az újabb szűrőnapot május 13-án tartják.

kisalfold.hu

Reprezentatív koronavírus-szûrõvizsgálat (Covid-19) a Semmelweis Egyetem Városmajori Szív- és Érgyógyászati Klinikáján Budapesten 2020. május 1-jén. Reprezentatív minta alapján, csaknem 18 ezer ember bevonásával, átfogó szûrõvizsgálatba kezdett a Semmelweis Egyetem (SE) vezetésével és az Innovációs és Technológiai Minisztérium támogatásával a négy hazai orvosképzõ. A vizsgálatok célja, hogy pontos képet kapjanak a járvány kiterjedésérõl és a koronavírussal fertõzöttek valós számáról. A tesztelésen a KSH által kiválasztottak vesznek majd részt "meghívásos alapon", az ország egész területérõl, 14 év felett, minden korosztályból, és valamennyien "magánháztartásban" élõk.

Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd

Győrben 334-en kaptak meghívást a koronavírus-fertőzés elterjedtségét feltérképező H-UNCOVER vizsgálatra a Semmelweis Egyetemtől, azonban az értesítettek fele nem jelzett vissza, vagy nem elérhető. Május 13-án extra szűrőnapot tartanak Győrben a korábbi vizsgálatokon meg nem jelentek számára, amelyről az érintettek külön értesítést kapnak.

Dr. Dézsi Csaba András polgármester úgy fogalmazott,

Minden vizsgált személy legalább 500 honfitársunkat képviseli, ezért különösen számítunk a kutatásba meghívott győriekre. Kérem, ha eddig nem tették, vegyenek részt a május 13-i szűrőnapon, hiszen a járvány terjedéséről, a fertőzöttek valós számáról csak akkor kaphatunk pontos képet, ha a meghívottak jelentős többsége részt vesz a vizsgálaton. Ez a kulcsa a járvány elleni megfelelő védekezésnek is.

A polgármester hozzátette:

A vizsgálatban való részvétel teljesen biztonságos, a mintavétel fájdalommal nem, maximum kisebb kellemetlenséggel jár.

Az egyetem munkatársai elsősorban a 65 év felettieket és a krónikus betegeket vizsgálják meg otthonukban, de szükség esetén a többi meghívott személy is jelezheti igényét az otthoni szűrésre a +36-80/808-200 zöld számon.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában