17 millió a templomra

2020.05.18. 12:30

Elkészül az újabb járdaszakasz Völcsejen

Épül a járda, a remények szerint jövőre teljes hosszában elkészül. Folyamatban a templom belső felújítása és várják a pályázaton nyert gondnoki buszt. Völcsej polgármesterével beszélgettünk.

Máthé Erika

Völcsejen tavaly fejezték be a járdát az utca egyik oldalán és elkezdték a másik oldalon is a rossz állapotban lévő részeknél. Szakaszonként építik, a költségvetés függvényében haladnak.

– A falu Lövő felé eső részén már kész van egy rész, nemsokára megépül egészen a templomig. Sopronhorpács felől szintén elkezdtük, bízunk benne, hogy jövőre összeér a két szakasz. A hivatal előtt egyelőre nem lesz új járda – ecseteli Szőke Attila, a falu polgármestere. – Az út másik oldalán betonjárda van, a mostani térköves lesz. Kész vannak a tervek a térköves kerékpárútra, de most sajnos nem tudjuk megcsináltatni. A főút forgalmas és helyenként rossz a burkolata, emiatt sok kerékpáros a gyalogúton közlekedik. Ha lesz pályázási lehetőség, átvariáljuk a terveket, hogy ne kelljen bontani az új járdát – mondja a polgármester.

Örömmel újságolja, hogy Barcza Attila képviselő közbenjárására az egyházközség 17 millió forintot kapott a templom felújítására, a napokban meg is kezdték a helyreállítási munkálatokat. Felújításra szorulna a volt óvoda-iskola épülete, terveik szerint közösségi házként használnák. Jól működik a falugondnoki hálózat, most várják a pályázaton nyert gondnoki buszt. Normál körülmények között Szőke Tibor falugondnok szállítja az óvodásokat Lövőre és Sopronhorpácsra, a több mint hatvan iskolás busszal jár.

A buszmegállókat, közterületeket az önkéntes tűzoltók fertőtlenítik, rájuk büszke a polgármester. – Nagyon aktívak, felkészültek, versenyeken szép eredményeket érnek el. Én több mint negyven éve vagyok az egyesület tagja, de már ki­­öregedtem – mondja nevetve.

Ha lecseng a vírusmizéria, jó lenne, ha kicsit összegyűlhetne a falu apraja-nagyja.

Fontosnak tartja a gyerekprogramok szervezését, évente gyereknapot, családi napot rendeznek. – Az ideit fájó szívvel lemondtuk. A falunapról még nem tettünk le, kétévente tartjuk augusztus végén. Nem vagyok híve a celebek meghívásának nagy pénzért, inkább gyerekprogramokra fordítjuk azt az összeget. Ha lecseng a vírusmizéria, jó lenne, ha kicsit összegyűlhetne a falu apraja-nagyja – mondja bizakodva Szőke Attila.

Címkék#Völcsej

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában