Tablet a hátrányok csökkentéséért

A győri hátrányos helyzetű gyerekek digitális tanulását támogatta húsz tablettel a Szülők Háza Alapítvány.

kisalfold.hu

A nehéz sorsú családokban élő gyerekek számára nem megoldott az online oktatásban való részvétel. Mivel nincs digitális tanulásra alkalmas eszközük, így ezek a tanulók a jelenlegi helyzetben behozhatatlanul lemaradnának iskolatársaikhoz képest.

Húsz tabletet adott át az alapítvány vezetője, Regős Judit, amelyeket a Család- és Gyermekjóléti Központhoz kapcsolódó családok, valamint a győri gyermekotthonok lakói kapnak. – A Szülők Háza Alapítvány azért indított közösségi adománygyűjtő akciót Digitális Angyal Program néven, hogy egy gyermek se maradjon le a tanulásban azért, mert a családja nem tudja biztosítani számára a digitális eszközöket – mondta Regős Judit, az alapítvány elnöke az átadáson, majd folytatta: – Az eddigi, rendkívül rövid időszakban közösségi pénzadományokból és felajánlásokból 156 tabletet, illetve számítógépeket adunk át közel 8 millió forint értékben. Az eszközökből az intézményvezetőkkel történt konzultációk alapján viszünk gyermekotthonokba, de jut belőlük hátrányos helyzetű családok számára is. Győrben Háromszéki Ildikó, a gyermekotthonok igazgatója és Rákosi-Tóth Rita, a Család- és Gyermekjóléti Központ igazgatója vette át a készülékeket.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában