Százmillió forintot csoportosított át a soproni önkormányzat

A kormány által bejelentett gazdaságvédelmi intézkedésekkel egy időben pénzügyi átcsoportosításokra kényszerültek a vidéki önkormányzatok is a koronavírus-járvány miatt, több településen már módosították az ez évi költségvetést és csökkentettek egyes juttatásokat.

kisalfold.hu, mti

Farkas Ciprián polgármester.

Fotós: MAGASI

Sopronban százmillió forintot csoportosított át az önkormányzat az idei költségvetésben a védekezésre. Az intézkedéscsomagban egyebek mellett szerepel egy 30 millió forintos tétel, amelyet a koronavírus-járvány okozta költségek rendkívüli finanszírozására különítettek el – olvasható Farkas Ciprián polgármester közösségi oldalán.

A központi gyermekkonyhának további 30 millió forintot irányoztak elő többletkiadásaik finanszírozására. Az idősek és a rászorulók érdekében ugyanekkora összeggel megemelték a Soproni Szociális Intézmény költségvetését, e forrásból egyebek mellett a dolgozók illetménynövekedését is biztosítják.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában