Gyilkosság

2020.04.03. 13:32

Súlyosabb büntetésre ítélnék a kapuvári fojtogatót

A kiszabott 13 év fegyházbüntetés súlyosítását indítványozza a Győri Fellebbviteli Főügyészség a kapuvári férfi ügyében.

kisalfold.hu

Fotós: Archív-felvétel/kisalfold.hu

A Győri Fellebbviteli Főügyészség, mint másodfokú ügyészség az elsőfokú ítélet megváltoztatását, a kiszabott fegyházbüntetés súlyosítását indítványozza abban az ügyben, amelyben a vádlottat a törvényszék előre kitervelten elkövetett emberölés bűntette miatt 13 év fegyházbüntetésre és 10 év közügyektől eltiltásra ítélte.

Mint korábban beszámoltunk róla, a Győri Törvényszék február 21-én meghozott nem jogerős ítélete szerint az egyetemet végzett, a szakításukat feldolgozni nem tudó kapuvári férfi, amikor a volt barátnőjéhez ment, az élet kioltására alkalmas eszközöket vitt magával, azzal a szándékkal, amennyiben nem békül ki vele, akkor dróttal megfojtja. Miután a lány ismételten közölte, hogy nem akar békülni, ezen összevesztek, a vádlott feldühödött, majd távozása sürgetése miatt ideges is lett, és a sértett háta mögé lépve a dróthuzallal hátulról, a védekezni próbáló fiatal nőt több percen át fojtogatta. Az eszméletét vesztő sértettnek nem nyújtott segítséget, aki néhány nap múlva kórházban hunyt el.

Az elsőfokú ügyész az ítélet ellen a büntetés súlyosbítása érdekében fellebbezett, amit a fellebbviteli ügyészség fenntartott.

A másodfokú ügyészség szerint az elsőfokú bíróság ítélete törvényes és megalapozott, de a cselekményét eszköz használatával, orvul elkövető, elvetemült vádlottal szemben kiszabott fegyházbüntetés mértéke eltúlzottan enyhe.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában