Közlekedés

2020.04.06. 13:12

Modernizálja a Fertőszentmiklós és az osztrák határ közötti vasútvonalat a GYSEV

Április elején kezdődött a felújítás és várhatóan augusztus második feléig tart majd.

Modernizálja a Fertőszentmiklós és az osztrák határ közötti 10,2 kilométeres vasútvonalat a Győr-Sopron-Ebenfurti Vasút (GYSEV) Zrt., a felújítás 2,7 milliárd forintba kerül – tájékoztatta a vasúttársaság hétfőn az MTI-t. A fejlesztéssel a teljes 9-es számú vonalszakasz biztonságosabb lesz, emellett nő az utaskomfort. A Fertőszentmiklós és az országhatár közötti nyíltvonali, egyvágányú, villamosított szakaszon április elején kezdődött a felújítás és várhatóan augusztus második feléig tart.

A munkálatok során új, rezgéscsillapító tulajdonsággal is rendelkező vasbeton keresztaljakat és új síneket építenek a vasúti pályába, amelyek révén a pályasebesség az óránként száz kilométerre nő. Emellett kilenc helyszínen átépítik a vasútvonalat keresztező vasúti útátjárókat és két átjáróban kiépítik, illetve átalakítják a biztosítóberendezéseket. A Fertőszéplak-Fertőd megállóhelyen 55 centiméteres, akadálymentesen megközelíthető magasperont építenek, kiépítenek egy esőbeállót, a térvilágítást és vizuális utastájékoztató rendszert. A megálló mellett az autóval érkezőket P+R parkoló várja, a kerékpárosok pedig fedett B+R kerékpártárolóban hagyhatják majd biciklijüket.

A munkálatok miatt április 9. és június 2. között nem közlekednek vonatok a szakaszon, az utasokat vonatpótló buszok szállítják. A Fertővidéki Helyiérdekű Vasút (FHÉV) Zrt. Fertőszentmiklós és az ausztriai Nezsider (Neusiedl am See) települések között biztosítja a vasúti közlekedést, a közszolgáltatási személyszállítást a teljes vonalon a GYSEV Zrt. végzi. A GYSEV Zrt. 2015-ben jelentette be, hogy osztrák NSB GmbH gazdasági társaságtól megvásárolta az FHÉV magyarországi, 10,2 kilométeres szakaszát.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában