Új rendelkezés

2020.04.01. 18:52

Megszűnt a Győri Közigazgatási és Munkaügyi Bíróság

A munkaügyi bírósági ügyekben első fokon a Győri Törvényszék jár el.

kisalfold.hu

A közigazgatási és munkaügyi bíróságok 2020. március 31. napjával országszerte megszűntek, így történt ez a Győri Közigazgatási és Munkaügyi Bírósággal is. A közigazgatási perekben 2020. április 1. napjától elsőfokon a Győri Törvényszék jár el regionális illetékességgel, illetékességi területéhez tartozik Győr-Moson-Sopron Megye, Vas Megye és Komárom-Esztergom Megye.

A közigazgatási bírósági ügyekben másodfokon fellebbezési, illetve felülvizsgálati eljárásban a Kúria jár el, továbbá meghatározott ügyekben kizárólag a Kúria jár el. A munkaügyi bírósági ügyekben első fokon szintén a Győri Törvényszék jár el, ugyanakkor másodfokon fellebbezési eljárásban a Győri Ítélőtábla, míg felülvizsgálati eljárásban a Kúria jár el.

Új rendelkezés, hogy a munkáltató felperes a pert kizárólag a munkavállaló (alperes) belföldi lakóhelye, ennek hiányában belföldi tartózkodási helye szerinti bíróság előtt indíthatja meg. Munkaügyi perben továbbra sincs helye illetékességi kikötésnek.

Felhívjuk ügyfeleink figyelmét, hogy 2020. április 1. napjától a keresetlevelet a Győri Törvényszéknek kell címezni. A 2020. március 31. napjáig már benyújtott keresetleveleket, valamint a folyamatban lévő közigazgatási és munkaügyi ügyeket a közigazgatási és munkaügyi bíróság megszűnésével megküldik a Győri Törvényszéknek – olvasható a Győri Törvényszék közleményében.

Az elérhetőségek a fenti ügyekben továbbra is változatlanok:

Cím: 9021 Győr, Szent István út 5.

Levelezési cím: 9002 Győr, Pf.:21

Központi telefonszám: +3696508743

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában