Koronavírus – Tatabányai ápoló az egyik áldozat

A járvány az egészségügyben dolgozókat sem kíméli, a tatabányai Szent Borbála Kórházban 60 dolgozó kontakt személy, akik karanténban vannak. 21 egészségügyi dolgozónak lett pozitív a tesztje.

Kiss T. József

Fotós: Kiss T. József

A Szent Borbála Kórház egyik dolgozóját huzamosabb ideje kezelték Covid–19 vírus miatt a Fejér megyei Szent György Kórházban. A 41 éves férfi lélegeztetőgépre került és a napokban elhunyt. Ezt a tényt az operatív törzs szombati sajtótájékoztatóján is megerősítették. A férfi emésztőrendszeri betegségben szenvedett és egy baktérium által okozott vérmérgezés is súlyosbította az állapotát.

Balogh Mártától, a Szent Borbála Kórház sajtóreferensétől megtudtuk: 404 ágyat ürítettek ki, ez a „H” és a „C” jelű épületeket jelenti. Április 24-től megszűnt a központi betegfelvétel, ezentúl a regisztráció és a betegfelvétel a szakrendelőkben történik. Új betegút vezet a „H” épület szakrendelőibe, a laboratóriumba és a radiológiára, röntgenosztályra. Kérik a vizsgálatra érkezőket, csak a kijelölt, „zöld” útvonalon közlekedjenek.

Felesége szerint nem volt alapbetegsége az elhunytnak

A férfi feleségét nagyon megviseltek a történtek, ezért nem akart kamera elé állni, de azt elmondta, hogy férje öt hete került kórházba, akkor látták utoljára – hangzott el az RTL Klub riportjában.

Szombaton Müller Cecília tisztifőorvos az operatív törzs tájékoztatóján külön is beszélt az „igen fiatal”, 41 éves elhunytról. Azt nem említette, hogy egészségügyi dolgozó volt, de hangsúlyozta, hogy „alapvetően bélgyulladásos megbetegedésben, egy baktérium okozta vérmérgezésben szenvedett, erre könnyen rárakódott az új koronavírus-fertőzés”. A hivatalos kormányzati oldalon, ahogy gyakorlatilag minden esetben, a 256. elhunyt mellett is ott szerepelnek az „alapbetegségei”: súlyos bakteriális fertőzés, vérmérgezés, bélgyulladás.

A feleség azonban azt mondja, hogy a férjének nem volt alapbetegsége, csak a kezelése közben, a kórházban kapta el a fertőzéseket – írja az atv.hu. Az özvegy egyébként szintén a tatabányai kórházban dolgozik, tíz éve voltak házasok, egy kislányt neveltek.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában