Az iskola ablakában üzentek a tanárok Sopronban – Hegyeshalomnál gyorsabb lehet az átjutás

Hírek a régióból.

kisalfold.hu

20.20 – Új videó a győri kosarasok otthoni edzéséről

14.47 – Új honlap indult a munkalehetőségek összegyűjtésére

Új honlapon – a kitoboroz.talentuno.hu-n – gyűjtik a koronavírus-járvány idején is elérhető munkalehetőségeket, a térképes megjelenítés és az ügyfélszolgálat segítségével bárki könnyen tájékozódhat arról, hogy a közelében van-e üresedés. Az adatbázisban már több mint 200 cég található, és több százezer embert értek el például a közösségi médiában

14.35 – Tanárok üzenik

- Hiányoztok! – ezt üzeni a soproni Német Nemzetiségi Általános Iskola vezetősége és tanárai a távoktatásban tanuló gyerekeknek.

- Tényleg hiányoznak... és már ennyi idő alatt is annyit nőttek. Hosszú ez így nélkülük – mondja Viezzi Andrea, az intézmény egyik tanítója.

9.20 – Megnyitják a határátkelőt a Piknikúton

Fertőrákos, Szentmargitbánya. Fertőrákos, Szentmargitbánya. Jövő szerdán megnyitják a Fertőrákos és Szentmargitbánya (St. Margarethen) közötti határátkelőt az Ausztriában dolgozó magyaroknak – közölte a külgazdasági és külügyminiszter péntek reggel a Facebook-oldalán. Szijjártó Péter azt írta: múlt héten két soproni képviselőtársa, Molnár Ágnes és Barcza Attila keresték meg azzal a problémával, hogy az Ausztriában dolgozó magyaroknak reggelente hosszasan kell várakozniuk a soproni határátkelőhelyen.

A rendőrség ugyan – mint írta – példás gyorsasággal lépett, rugalmasabb és egyszerűbb ellenőrzési módszert vezettek be, ugyanakkor világossá vált, hogy tartós megoldást csak egy új határátkelő megnyitása jelent. Képviselőtársai a fertőrákosi átkelőhely megnyitását javasolták. Az osztrák külügyminiszterrel olyan döntést hoztak, amelynek szimbolikus jelentősége is van: a Páneurópai Piknik helyszínéhez közeli átkelőt újra megnyitják – írta Szijjártó Péter.

A megállapodás értelmében jövő szerdától az Ausztriában dolgozó magyarok ismételten használhatják a Fertőrákos és a burgenlandi Szentmargitbánya közötti átkelőhelyet, így várhatóan gyorsabb lesz az átjutás.

9.18 – Az „öreghatár” nyitását is kérik Hegyeshalomban

Nagy István Pintér Sándor belügyminiszterhez fordult, gyorsítottak az ellenőrzésen. Teljes cikk itt >>

Fotó: Kerekes István

9.17 – Két napon délig nyitva tart a bősárkányi piac

A bősárkányi polgármester, élve a veszélyhelyzettel kapcsolatos rendeletek adta jogával, úgy határozott, hogy engedélyezi a korábban felfüggesztett helyi piac újbóli működését. A területet keddenként és péntekenként kereshetik fel a vásárlók, hogy beszerezzék a szükséges portékákat.

Szalay Imre határozatában feltételeket is megfogalmazott. Eszerint a piacon kizárólag élelmiszer, zöldség és gyümölcs, palánta árusítható, termelői és kiskereskedelmi mennyiségben. A piac kedden és pénteken is reggel hattól délig tart nyitva. Ebben az időben minden vevő csak a vásárlás céljából és csak annak időtartama alatt tartózkodhat a területen. A polgármester megjegyzi: intézkedése visszavonásig érvényes, illetve a kormányrendelettel elrendelt veszélyhelyzet megszűnéséig.

A bősárkányi önkormányzat a helyi piac kialakításához korábban pályázaton nyert támogatást.

8.11 – Olvasónk blogja Monacóból

„Tavaly ilyenkor már őrült nyüzsi volt Monacóban, gyalog is alig lehetett megmozdulni, nemhogy autóval. Az új félsziget építésének nagy mérföldköve – bizony-bizony újabb területet vesznek el a tengertől – egész véletlen egybe esett a Monte-Carlo Masters 2019 elődöntőjével, teljesen megbénítva a város forgalmát. A főútnak számító és Forma1-ből világszerte ismert alagutat egyirányúsították, mivel a csodás logisztikának köszönhetően pont aznap ért össze a mesterséges sziget a szárazfölddel… az emberek lélekszakadva próbáltak a lépésben araszoló kocsik között eljutni a hosszú kilométerekre fekvő teniszklubig”

7.54 – 1834 főre nőtt a beazonosított fertőzöttek száma és elhunyt 16 krónikus beteg

Újabb magyar állampolgároknál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést (COVID-19), ezzel 1834 főre nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma. Elhunyt újabb 16 krónikus beteg, egy 42 éves nő kivételével mind idősek. Ezzel 172 főre emelkedett az elhunytak száma, 231-en pedig már gyógyultan távoztak a kórházból. 21 főre nőtt a Pesti úti idősotthon elhunytjainak száma is. 829 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, 60-an vannak lélegeztetőgépen. A betegek számának növekedése miatt a kórházak országszerte növelik ágykapacitásaikat készülve a tömeges megbetegedések fázisára. 829 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, 60-an vannak lélegeztetőgépen.

A megyében nem nőtt a fertőzöttek száma, jelenleg is 63 fő.

7.30 – Több megyei városban szigorították a kijárási korlátozásokat.

Győrben, Mosonmagyaróváron, Sopronban, Csornán is szigorítanak a korlátozásokon hétvégére. Utóbbi két városban megtiltják a közterületen való tartózkodást a fiatalkorúaknak hétvégén este és éjszaka. A győri piacon változott a vásárlási rend. Részletek itt >>

Járvány - Friss hírek a megyéből

A dosszié további cikkei

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában