Kóny, Veszkény, Babót, Kapuvár: fertőtlenítik a köztereket

Az önkormányzatok a közterületeik fertőtlenítéséről is gondoskodnak.

Kustor Réka

A veszkényi és a kónyi önkormányzat is fertőtleníti többek között a buszmegállókat, a közterületen lévő padokat, kerékpártárolókat, temetői eszközöket, melyek a száradás után azonnal használhatók. Ezt a járványhelyzet fennálltáig ismételik, ahogy Babóton is fertőtlenítik a köztereket.

A fertőtlenítést Kapuváron a Kapukom kft. munkatársai végzik, kiegészülve Borsodi Sándorral, aki felajánlotta ebben a feladatban segítségét.

– A nagy traktor 4 köbméteres, a kisebb jármű egy köbméteres tartállyal bír – beszélt a munkálatokhoz használt járművekről Németh D. László, a Kapukom kft. ügyvezetője.

–Kihasználva az utcai seprőgép tisztítófunkcióját, a járdákat, a belvárost és a kerékpárutakat, míg a permetezőgéppel a köztéri parkokat, padokat és játszótereket látjuk el fertőtlenítőszeres oldattal – részletezte Németh D. László. Hozzátette: a járvány időszakában gyakorta találkoznak eldobott maszkokkal és kesztyűkkel, melyet kéri, hogy a közterület helyett a legközelebbi hulladékgyűjtőben helyezzenek el a használóik.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában