Koronavírus

2020.04.01. 16:42

Győrben ezzel az öt intézkedéssel enyhítik a gazdasági károkat – mutatjuk a lépéseket

A következő intézkedéseket hozta Dr. Dézsi Csaba András polgármester.

kisalfold.hu

2020.04.01 Rendkivűli sajtótájékoztató , Dr Dézsi Csaba András Győr Polgármestere Fotó:Nagy Gábor Kisalföld Győr

Fotó: NAGYGABOR

1. Az önkormányzati tulajdonú helyiségek albérletbe adása esetén az albérleti díj nem haladhatja meg a bérleti díjat.

2. Elengedjük az önkormányzati tulajdonú szociális bérlakások bérleti díját, 2020. április 1. – augusztus 31. között, illetve a veszélyhelyzet megszűnéséig.

3. 50%-kal csökkentjük az önkormányzati tulajdonú üzlethelyiségek bérleti díját 2020. április 1. – augusztus 31. között, illetve a veszélyhelyzet megszűnéséig. A rendelkezés alól kivételt képeznek az élelmiszer üzletek, drogériák, gyógyszertárak, dohányboltok, sorsolásos játék, fogadások, távszerencsejáték és lottójáték értékesítésével foglalkozó üzletek, bankok, biztosítók, pénzügyi szolgáltatók. A bérleti díj mérséklésének igényléséhez kérelmet szükséges benyújtani a Győr-Szol Zrt.-hez.

Dr. Dézsi Csaba András bejelenti az öt pontot. Fotó: Nagy Gábor

4. Az idegenforgalmi adó mértéke 2020. április 1. – augusztus 31. között, illetve a veszélyhelyzet megszűnéséig személyenként és vendégéjszakánként 0,- Ft.

5. Kérésemre a Győr-Szol Zrt. 50%-kal csökkenti a bérleti díjakat a Herman Ottó utcai Vásárcsarnokban 2020. április 1. – augusztus 31-e között, illetve a veszélyhelyzet megszűnéséig.

Számomra mindig a győriek az elsők. Vigyázzunk magunkra! Vigyázzunk egymásra! – zárul Győr polgármesterének a közleménye.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában