Enyhítés Győrben – Többen lehetnek a hulladékudvarokban, de csak maszkban

Az intézkedés szombattól érvényes.

kisalfold.hu

A Győr környéki hulladékudvarok előtt szombaton borítékolhatóan tumultus van, aki teheti, szabaduljon a lim-lomtól hétköznap. Felvételünk a sashegyi hulladékkezelő központnál készült.

Fotós: Nagy Gábor

Dr. Dézsi Csaba András polgármester csütörtöki közleménye:

˝A mai napon egyeztettem a győri hulladékgazdálkodási feladatokat ellátó szervezetek képviselőivel. A megbeszélésen részletesen áttekintettük a jelenlegi problémákat, a magán- és közterületeken illegálisan elhelyezett hulladék és a nem megfelelően használt szelektív hulladékgyűjtő szigetek kérdését, de szó volt a lakossági bejelentések kezelésének, valamint a városi hulladékgazdálkodás optimalizálásának lehetőségeiről is. Első lépésként utasításba adtam, hogy a győri hulladékudvarok területén holnaptól egyszerre három gépjármű, azaz három ügyfél tartózkodhat.

Az érintettektől jövő hét keddre intézkedési akcióterv összeállítását, és egy hosszú távú koncepció kidolgozását kértem. A fejleményekről a továbbiakban is tájékoztatást adunk. A probléma megoldásában számítok a lakosság segítségére is, mert ez csak együtt, közös erővel sikerülhet! Rendet fogunk tenni Győrben!˝ – olvasható a polgármester közleményében.

Korábban írtuk:

A kisalfold.hu néhány nappal ezelőtt számolt be arról, hogy több olvasónk jelezte: a győri és Győr környéki hulladékudvaroknál türelemre van szükség a sorban álláskor. Kismegyeri olvasónk második próbálkozásra szabadult meg régi számítógépes monitorától, pannonhalmi Olvasónk pedig hiába állt sorba, „nem fért bele” a nyitvatartási időbe. A járvány miatt csak egy ügyfél léphet a telepekre, a többieknek a kapu előtt kell várakozniuk – írtuk.

GYHG Nonprofit Kft csütörtökön közleményt adott ki, amelyben közlik, hogy szombattól a GYHG által felügyelt hulladékudvarokban, azok területének nagyságától függően egyszerre két illetve három ügyfél tartózkodhat.

A közlemény: a GYHG Nonprofit Kft. hosszú távon biztosítani kívánja a szolgáltatási területén lévő hulladékudvarok működését. Ennek érdekében korábban döntést hozott arról, hogy a hulladékudvarok területén egyszerre egy ügyfél tartózkodhat. Ez az intézkedés jelentősen megnövelte bizonyos időszakokban a várakozási időt. A várakozási idő csökkentése érdekében ezen a területen a szolgáltató enyhítéseket vezet be.

Korábbai felvételünk – A Győr környéki hulladékudvarok előtt szombaton borítékolhatóan tumultus van, aki teheti, szabaduljon a lim-lomtól hétköznap. Felvételünk a sashegyi hulladékkezelő központnál készült.
Fotó: Nagy Gábor

 

Így április 25-től (szombat) a GYHG által felügyelt hulladékudvarokban, azok területének nagyságától függően egyszerre két illetve három ügyfél tartózkodhat. Hogy melyik udvarban, mennyi ügyfél tartózkodhat egy időben, arról részletes táblázatot találnak a GYHG honlapján: www.gyhg.hu.

Az azonosító okmányokat az ott dolgozó felügyelők nem veszik át, csak az azonosító adatokat veszik fel, majd azokat ellenőrzik. A kezelőszemélyzettől és az ügyfeleknek egymástól kötelezően legalább 2 méter távolságot kell tartani az udvar területén.

A hulladékudvar területén tartózkodás időtartama alatt a szájmaszk használata kötelező! Szájmaszk hiányában hulladékudvar-felügyelők a belépést megtagadják.

Az ügyfelek olyan távolságra és annyi időre hagyhatják el a járművüket, ami a hulladék lepakolásához szükséges. A szolgáltató kéri, az ügyfelek a várakozás ideje alatt tartózkodjanak gépkocsijukban.

Az intézkedések a hulladékudvarokat felkeresők és az ott dolgozók egészségének védelmét szolgálják. Ennek a szolgáltatásnak a fenntartása csak akkor lehetséges, ha a kezelők egészségesek, munkájukat el tudják látni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában