Koronavírus

2020.03.13. 16:11

Nem küldenek el munkatársakat a győri Rába Quelléből – videó

Amennyiben a körülmények indokolttá teszik, a munkatársakat átmenetileg szabadságra küldik, vagy fizetés nélküli szabadságot rendelnek el.

kisalfold.hu

Fotó: Csapó Balázs

Dr. Dézsi Csaba András polgármester egyeztetett Kovacsics Imrével, a Rába Quelle Gyógy-, Termál- és Élményfürdőt üzemeltető Rába-Quelle Kft. vezérigazgatójával, miután a vezérigazgató sajtótájékoztató keretében elbocsátásokat helyezett kilátásba az intézményben.

Dr. Dézsi Csaba András polgármester számára elsődleges a munkahelyek védelme, a tervezett leépítést indokolatlannak és elfogadhatatlannak tartja. A polgármester kérésére az a döntés született, hogy a Rába Quelle Gyógy-, Termál- és Élményfürdőből nem bocsátanak el munkatársakat. Amennyiben a körülmények indokolttá teszik, a munkatársakat átmenetileg szabadságra küldik, vagy fizetés nélküli szabadságot rendelnek el. Az átmeneti időszakot követően pedig várják vissza a munkatársakat.

Előzmények:

A fürdő ügyvezető igazgatója, Kovacsics Imre rendkívüli sajtótájékoztatót tartott pénteken, ahol felhívta a figyelmet a felelős gondolkodásra a koronavírussal kapcsolatban.

A győri Rába Quelle Fürdőben jelenleg 80-85 fő dolgozik, ennek 40 százalékát hétfőtől leépítik, a többi dolgozót pedig csökkentett munkabérrel négyórás részmunkaidőben foglalkoztatják tovább a rendkívüli helyzet idején.

Az üzemeltetés hétfőtől áttér nyolcórás munkarendre, ezzel párhuzamosan a nyitvatartás is változik. A fürdőt délelőtt 10 órától este 6-ig látogathatják az érdeklődők.

Az ügyvezető elmondta, éves szinten 400 ezer, havonta 30-40 ezres látogatottsága volt a komplexumnak, ami ma már nem éri el a 10 ezer főt. A zuhanó látogatószámok miatt havonta 40 millió bevételtől esnek el. Ezért is van szükség a leépítésre, tette hozzá Kovacsics Imre, amiről munkakörönként és szociális alapon fognak dönteni. A belépők ára nem változik a rendkívüli helyzet ellenére sem. A határok lezárásával számos osztrák és szlovén fürdőzőtől is elestek, amire nem számítottak. Az ügyvezető mindenkit arra buzdít, hogy menjenek gyógy-és termálfürdőkbe, hiszen tudományos kutatások bizonyítják, hogy a klór és a magas hőmérséklet árt és elpusztítja a vírust.

A fürdő ügyvezető igazgatója, Kovacsics Imre.

˝A Nemzeti Népegészségügyi Központ szakmai állásfoglalásával összhangban az üzemeltetés nem szünetel. A CORVID-19 koronavírus egy burokkal rendelkező légúti vírus. Amennyiben ez a burok sérül, – fürdők vize esetében a vizeinkbe adagolt fertőtlenítőszer hatására, – a vírus elveszíti fertőző képességét. A fürdő medencéi vizének fertőtlenítése során használt szer mennyisége elegendő ahhoz, hogy az esetlegesen vízbe kerülő koronavírust elpusztítsa. Így az üzemeltetett medencékben életképes vírusok jelenlétével nem kell számolni. Ezektől függetlenül a fürdő elővigyázatosságból emelte az üzemeltetés biztonsági szintjét ˝- tette hozzá.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában