Járvány

2020.03.16. 14:58

Koronavírus – Mosonmagyaróváron is bezárnak a bölcsődék és óvodák + fontos tudnivalók

Kizárólag gyermekfelügyeletet biztosítanak azok számára, akik semmilyen formában nem tudják megoldani gyermekük felügyeletét.

kisalfold.hu

Mosonmagyaróváron a bölcsődei és óvodai ellátást végző intézményekben rendkívüli szünetet rendelt el Árvay István polgármester 2020. március 17. (kedd) naptól. Az intézkedés visszavonásig érvényes.

Eljárási szabályok:

Keddtől valamennyi intézményben a bölcsődei és óvodai ellátás átmenetileg szünetel. Ezen időszak alatt kizárólag gyermekfelügyeletet biztosítunk azok számára, akik semmilyen formában nem tudják megoldani gyermekük felügyeletét.

A gyermekfelügyelettel kapcsolatos további tudnivalók:

a) Tekintettel arra, hogy a GYES-en, GYED-en lévő szülők meg tudják oldani bölcsődés, óvodás korú gyermekeik felügyeletét, gyermekeiket átmenetileg óvodai, bölcsődei közösségbe nem vihetik.

b) Az intézményeink nem fogadják azokat a gyermekeket, akik, vagy akiknek szülei, vagy velük egy háztartásban élő hozzátartozójuk az elmúlt két hétben külföldön tartózkodott.

c) A lázas beteg gyermek, vagy akivel közös háztartásban lázas személy él, nem jelenhet meg az óvodákban, bölcsődékben, amennyiben mégis megjelenik, és ezt az állapotot az intézmény dolgozói észlelik, a gyermek hazaküldéséről haladéktalanul intézkedhetnek.

d) Ahhoz, hogy az önkormányzati ellátások szervezhetők legyenek, minden szülőtől nyilatkozatot kérünk azzal kapcsolatban, hogy az elkövetkezendő napokban milyen ellátási formákra tart igényt.

e) A gyermekfelügyeletre beérkezett igények – és a kapacitás – ismeretében a következő szempontok szerint járunk el:

Hangsúlyozottan kérjük a szülőket, hogy csak nagyon fontos, indokolt esetben kérjék az ügyeletes ellátást! Az ügyelet igénylésénél előnyt élveznek az alábbi munkakörökben dolgozók:

1. egészségügyi dolgozó

2. gyógyszertári dolgozó

3. élelmiszerbolti dolgozó

4. rendvédelmi szervnél dolgozó

5. bármely hatóság dolgozója

6. közszolgálati dolgozó

7. egyéb (egyéni elbírálás szerint történik)

Fontos, hogy csak a kitöltött, és visszaküldött nyilatkozattal rendelkező gyermekeket tudjuk fogadni a bölcsődében és az óvodákban!

Kérünk mindenkit, hogy a fennálló helyzet miatt maximum 1 fő kísérje be gyermekét az épületbe, további kísérők várakozzanak az épületen kívül. Az épületbe belépéskor mindenkinek kötelező a KÉZFERTŐTLENÍTŐ használata!!!

A szülőnek a kitöltött nyilatkozatot e- mailen, vagy személyesen kell eljuttatni az adott intézménybe.

Ahhoz, hogy az önkormányzati ellátások szervezhetők legyenek, minden szülőtől nyilatkozatot kérünk azzal kapcsolatban, hogy az elkövetkezendő napokban igényt tart e gyermekfelügyeletre. A szülő a kitöltött nyilatkozatot e-mailen, vagy személyesen juttassa el az adott intézménybe.

Az ellátási körbe tartozó intézmények (bölcsődék, óvodák) közül valamennyi intézményben az ellátás átmenetileg szünetel. Ezen időszak alatt kizárólag a Micimackó Bölcsődében, a Kékcinke és a Bóbita Óvodában biztosítanak gyermekfelügyeletet azok számára, akik semmilyen formában nem tudják megoldani gyermekük felügyeletét. A többi intézmény teljes fertőtlenítésre és bezárásra kerül. A gyermekétkeztetés megoldása az önkormányzat feladata lesz. Az ételeket egyszerhasználatos eldobható dobozokban adják majd át, s csak az kaphatja kézhez, akit a tankerület megjelölt.

Elhelyezési rend Mosonmagyaróváron

Óvodák

Fogadó intézmény:

Kékcinke Óvoda 9200 Mosonmagyaróvár, Gulyás Lajos u. 12.

96/211-899; [email protected]

 • Gyári úti Kékcinke telephely
 • Őzikés Óvoda
 • Majoroki Óvoda
 • Hildegard Óvoda
 • Bóbita Óvoda 9200 Mosonmagyaróvár, Soproni út 63.

  96/206-540, [email protected]

 • Ostermayer Óvoda
 • Vackor Óvoda
 • Lurkóvár Óvoda
 • Bölcsődei elhelyezési rend

  Fogadó bölcsőde: MEBI Micimackó Bölcsőde

  Mosonmagyaróvár, Rév u. 3.

  96/576-857

  Iskolai gyermekétkeztetés a veszélyhelyzetben

  Az IMGSZ az ellátást déli, meleg főétkezés formájában tudja biztosítani a megszokottak szerint az igénylés alapján, nyilatkozat kitöltésével, a nyilatkozat beérkezését követő naptól. Az igénylés és lemondás ugyanazokkal a feltételekkel folytatódik, mint egyébként. A nyilatkozatot annyi példányban kell kitölteni és benyújtani, ahány gyermek vonatkozásában kérik a szülők. Az igényelt ebédet egyszerhasználatos ételtárolóban tudják átvenni a Hunyadi Kollégium épületében (Gulyás Lajos utca) munkanapokon 11:30 – 12:30 időszakban.

  Korlátozások a szociális ellátásban

  A Kistérségi Egyesített Szociális Intézmény bentlakásos intézményeiben, határozatlan ideig látogatási és kijárási tilalom van. A szociális ellátásra vonatkozóan új ellátottak felvételére nem kerül sor. Az idősek nappali ellátását biztosító intézményei zárva tartanak. Akinek az étkeztetéséről és gondozásáról hozzátartozó hiányában nem tudnak gondoskodni, az intézmény vállalja otthonában az ellátást. A fogyatékosok nappali intézményeiben ügyeleti rendszer áll majd fel. A házigondozást és étkeztetést egyelőre változatlan feltételekkel biztosítják.

  Hajléktalan-ellátás

  A Mosonmagyaróvári Kistérségi Egyesített Szociális Intézmény a Hajléktalanszálló területén fokozott figyelmet fordít a bentlakók és a nappali melegedőt igénybe vevők elkülönítésére. A bentlakók kijárását a járvány megelőzése érdekében korlátozzák. Új lakó felvételére nem kerül sor. A bentlakók biztonsága érdekében látogatási tilalmat rendelt el az intézményvezető.

  Város közellátása szempontjából fontos közszolgáltatók is korlátozásokat léptettek életbe:

  A MOSONMAGYARÓVÁRI KÖZSZOLGÁLTATÓK ÜGYFÉLSZOLGÁLATI SZÜNETE

  Hulladék

  A Kisalföldi Hulladékgazdálkodási Nonprofit Kft. kéri ügyfeleit, hogy a hulladékszállítási közszolgáltatás ellátásának biztonsága érdekében csak a legszükségesebb esetben keressék fel személyesen az ügyfélszolgálatokat. Személyes ügyintézés helyett ügyeik intézéséhez használják a telefonos, elektronikus vagy postai elérhetőségeiket. Az ügyintézéshez szükséges nyomtatványok a kisalfoldikhk.hu oldalon a Dokumentumok/Nyomtatványok menüpont alatt érhetőek el.

  Az ügyfélszolgálati iroda elérhetőségei:

  Telefon: +36 96 555-545 (Iroda), +36 30 791 4015 (közület), +36 30 791 4016 (hátralékkezelés)

  Telefon: +36 30 486 5041 (Szállítás) E-mail: [email protected]

  Postai cím: 9200 Mosonmagyaróvár, Erkel Ferenc u. 10.

  A szolgáltató értesíti az ügyfeleket, hogy hulladékudvarai március 17-től határozatlan ideig zárva tartanak.

  Az AQUA Szolgáltató Kft. 2020. március 16-tól a koronavírus terjedésének megelőzése érdekében a személyes ügyfélszolgálat (pénzügyi és műszaki) határozatlan ideig szünetel! Az Aqua Szolgálató Kft. a koronavírus-járványra való tekintettel, annak érdekében, hogy minimálisra csökkentse a kontaktusokat és mérsékelje a fertőzésveszély kockázatát a dolgozók és a lakosság védelmében, és hogy ebben a kritikus időszakban minden felhasználási helyen folyamatosan biztosíthassa a vezetékes ivóvizet, az alábbi tevékenységit felfüggeszti: olajbegyűjtés, mérőcserék, lakossági és közületi mérőolvasás, fogyasztóhely kivizsgálások, ellenőrzések, új csatornabekötések átvétele.

  Ügyintézéshez kérik, hogy használják a telefonos, elektronikus vagy postai elérhetőségeket.

  Telefon: 06 96/ 99 88 77

  Postai cím: 9200 Mosonmagyaróvár, Timföldgyári u. 4.

  A Városüzemeltető Kft. ügyfelei, valamint közszolgáltatási tevékenységük ellátásának biztonsága érdekében 2020. március 16-tól a személyes ügyfélszolgálatát határozatlan ideig szünetelteti. Személyes ügyintézés helyett ügyeik intézéséhez használják a telefonos, elektronikus vagy postai elérhetőségeinket. Részletes információkat a www.vuf.hu honlapon olvashatnak.)

  A piac üzemeltetése

  A mosoni városrészben a Kápolna téri piacon csak az őstermelői piac működhet csütörtöki és szombati napokon a rendelkezés visszavonásáig. A rendelkezés betartásáról az üzemeltető Városüzemeltető Kft. gondoskodik.

  Hírlevél feliratkozás
  Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

  Ezek is érdekelhetik

  Hírlevél feliratkozás
  Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

  Rovatunkból ajánljuk

  További hírek a témában