járvány

2020.03.29. 07:04

Koronavírus – Pozitív lett a győri jegyző tesztje – Vasárnap is hálataps Győrben – videó

A kórházparancsnokok feladata, hogy segítsék, támogassák a kórházak tevékenységét a járvány kezelésében.

kisalfold.hu

Fotó: MAGASI

 

 

21.50 – Pozitív lett a győri jegyző tesztje

Dr. Dézsi Csaba András polgármester közleménye: „Hétvégén elrendeltem a győri Városháza soron kívüli takarítását és fertőtlenítését. Győr Megyei Jogú Város jegyzőjének koronavírus tesztje pozitív lett. Jegyző úr állapota tünetmentes, kórházi kezelést nem igényel, otthonában gyógyul. Az esetet jelentette Győr-Moson-Sopron Megyei Kormányhivatal Népegészségügyi Főosztályának, akik a kontaktok felkutatását és ellenőrzését megkezdték.

A körülményekre tekintettel, a hivatal épületeiben a mindennapos, fokozott takarítás mellett rendkívüli fertőtlenítést rendeltem el annak érdekében, hogy a munkatársak körében megelőzzük a megbetegedést, és gondoskodjunk biztonságukról. A tesztet én is elvégeztettem, az eredmény hétfőn délutánra várható.

A városházi dolgozók nagy számban már otthonról dolgoznak, akinek be kell mennie az irodájába, az fertőtlenített épületbe léphet be hétfőn.

Vigyázzunk magunkra! Vigyázzunk egymásra!” – olvasható a polgármester vasárnap esti közleményében.

20.20 – Fontos infók hétfőre!

A kijárási korlátozással összhangban módosulnak a helyközi közlekedési menetrendek. A helyközi közszolgáltatók hétköznap a tanítási szünetben érvényes menetrend szerint közlekednek, szombaton és vasárnap pedig a szokásos hétvégi közlekedési rend lesz életben. Az államtitkár arra kért mindenkit, hogy csak akkor használja a közösségi közlekedést, amikor feltétlenül szükséges, például munkába járáshoz. Az egészségügyi dolgozók ingyen utazhatnak a helyközi közösségi közlekedésben, a MÁV, a GYSEV és a Volán járatain, és a kormány arra kéri a polgármestereket, hogy a helyi közlekedésben is biztosítsanak hasonló kedvezményeket

20.15 – Vasárnap is hálataps Győrben – videó

18.46 – Győrben is készülnek a magyar tornászok

A válogatott tagjainak van lehetőségük az edzésre, a többi tornász viszont otthon kell, hogy dolgozzon Magyar Zoltánnak, a Magyar Tornaszövetség (MATSZ) elnökének a tájékoztatása szerint. A sportvezető az M1 Aktuális csatornának elmondta, hogy a koronavírus-járvány miatt a termek bezártak, ám a női válogatott a fővárosi Tornacsarnokban tréningezhet, míg Győrben további három, a Ferencváros létesítményében pedig két sportoló tud készülni. A többiekről a szövetség egy amerikai rendszer segítségével próbál gondoskodni. Ehhez gyerekektől a felnőttekig mindenki kapott egy kódot, amivel bejelentkezhet, s a felületen keresztül mindenki tudja tartani a kapcsolatot az edzőjével.

18.20 – Orbán Viktor: egyetlen magyar sincs egyedül

A miniszterelnök közösségi oldalán látható felvételen különböző sportklubok szurkolói, sportolói éneklik az Ismerős Arcok Egy vérből valók vagyunk című számát. Videó itt >>

18.05 – Élő előadás – Dr. Kovács Pál könyvtár

17.50 – Holtan találták a németországi Hessen tartomány pénzügyminiszterét

A tartományi kormány miniszterelnöke szerint a tárcavezetőt a koronavírus-járvány körüli gondok kergették a halálba. Részletek cikkünkben >>

16.10 – Ausztria elutasítja a  koronavíruskötvény-kibocsátást

Ausztria elutasítja azt a javaslatot, hogy a koronavírus-járvány által okozott károkat enyhítő intézkedéseket kötvénykibocsátással finanszírozzák, mivel véleménye szerint az csak egy újabb szuverén adósságválsághoz vezetne, ráadásul az Európai Stabilitási Mechanizmus elég forrással rendelkezik.

15.20 – Ma kezdődött volna a Győr Sharks számára az amerikai foci bajnokság. Nézzen meg helyette egy korábbi meccset.

14. 25Telefonos tájékoztatókampány indul a kijárási korlátozásról

13.30 – Romániában először ugrott 300 fölé az egy nap alatt ismertté vált új koronavírusos fertőzések száma. A stratégiai kommunikációs törzs vasárnap délben közölt összesítése szerint az elmúlt 24 órában 308 új esetet diagnosztizáltak, és kilenc ember halt meg a fertőzés következtében. Az új megbetegedések száma jelentős növekedést mutat, hiszen csütörtökön 123 fővel, pénteken 263-mal, szombaton 160-nal emelkedett a SARS-CoV-2 vírussal megfertőződöttek száma. Romániában eddig 1760 személyről bizonyosodott be a fertőzöttség,

12.45 – Határinfó – Újra megnyílik a somoskőújfalui  határátkelő

Magya-szlovák határ: a két ország újranyitja a – koronavírus-járvány miatt lezárt – somoskőújfalui határátkelőt, így mindazok a magyarok és szlovákok, akik a határ másik oldalán dolgoznak, ezen az átkelőn tudnak munkába járni.

12.25 – Változik a vasúti menetrend hétfőtől

12.15 – Kijárási korlátozás – Sopronban is üresek az utcák

 

11.55 – Szlovákiában a munka nélkül maradt dolgozók fizetésének 80%-át téríti az állam – Az Új Szó összeállítása >>

11.50 -Kórházparancsnokok a kórházakban hétfőtől

Délután két órakor Halmosi Zsolt országos főparancsnok átadja a megbízóleveleket a kórházparancsnokoknak – mondta a koronavírus-fertőzés elleni védekezésért felelős operatív törzs ügyeleti központjának vezetője vasárnap online sajtótájékoztatón. Lakatos Tibor kiemelte: a kórházparancsnokok feladata, hogy segítsék, támogassák a kórházak tevékenységét a járvány kezelésében.

Orvosszakmai kérdésekben nem tehetnek javaslatot, nem hozhatnak döntést – szögezte le, hozzátéve: a készletgazdálkodás, az információáramlás és az objtektumvédelem területén lesz feladatuk.

11.30 – Két idős, 86 illetve 90 éves, alapbetegségben szenvedő ember a vírus legújabb magyar áldozata

11.00 – Vaskakas vasárnapi matiné

10.10 – Már hatszáznegyvenezer fölött a fertőzöttek száma a világban

Világszerte 640778-an fertőződtek meg az új koronavírussal, a halottak száma harmincezer, a gyógyultaké pedig 131712 – tájékoztatott honlapján a Johns Hopkins Egyetem. A baltimore-i oktatási intézmény összesítése szerint a vírusfertőzést 183 országban és területen mutatták ki. A diagnosztizált esetek száma nem tükrözi pontosan a valóságot, mert az egyes országokban többé-kevésbé korlátozott az elvégzendő tesztek száma, valamint a számontartás kritériumai is különböznek egymástól. A legtöbben, több mint 21330 -an Európában haltak meg. A koronavírus legfőbb európai gócpontjának számító Olaszországban az elmúlt 24 órában 889-en haltak meg, az új koronavírushoz köthetően eddig 10023-an.

10.00 – Mosonmagyaróvári Karantén rap - Cikkünk >>

 

9.20 – Az M1-es autópályán, a Hegyeshalom irányába vezető oldalon, a 92-es és a 94-es szelvények között lezárták a belső sávot, mert a szalagkorlátot javítják – közölte az útinform.

8.40 – A magyarok egyötödét különösen veszélyezteti a vírus

A koronavírus-járvány szempontjából különösen veszélyeztetettek az idősebb, 65 éves vagy annál idősebb korosztályba tartozók, akik a lakosság 19,3 százalékát képviselik Magyarországon – hívja fel a figyelmet a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) honlapján. Részletek cikkünkben >>

7.50 – Egy csecsemő is meghalt a koronavírus miatt Amerikában – Részletek cikkünkben >>

7.40

13-ra emelkedett a koronavírus fertőzés miatt elhunyt emberek száma

– közölte a koronavirus.gov.hu. Az elhunyt két idős, alapbetegségekkel küzdő beteg.

A fertőzöttek száma 408-ra emelkedett. Cikkünk a részletekről >>

7.30 – Így edzenek az Audi ETO női kézilabdásai – Danyi Gábor nyilatkozott lapunknak >>

7.20 – Határinfó

Az útinform információi szerint a Szlovák Köztársaság március 27-én azonnali hatállyal elrendelte, hogy valamennyi, Magyarországgal határos határátkelőhelyén csak olyan tehergépjárműveknek engedélyezi az átlépést, ami élelmiszert, egészségügyi ellátást, humanitárius segélyt, vagy élő állatot szállít, olvasható a rendőrség oldalán.

A magyar-román határszakaszon, az M43-as autópályán Csanádpalotánál továbbra is erős a tranzitforgalom, a kilépő oldalon közel 2 km-es a várakozó kocsisor, a személyforgalom torlódik. Ártándnál, a 42-es főúton csökkent a várakozási idő, a kilépésnél a teherforgalomban közlekedők már kevesebb, mint egy órát kell sorban állni.

7.15 – Tájékoztatják a kormányzati információs vonalon az ingázókat

A sopronmedia.hu cikke szerint a koronavirus.gov.hu oldalán található zöld számon az ingázóknak azt javasolták, hogy minden magyar álampolgárnál, aki Ausztriában dolgozik, legyen magyar személyi igazolvány, illetve lakcímkártya, amely igazolja, hogy van hazánkban bejelentett lakcíme – emelte ki. – Emellett tartson magánál egy, a munkáltatójától kapott dokumentumot, amely igazolja, hogy fontos munkaerő. Ha ezek megvannak és az illetőnek nincsenek tünetei, gond nélkül átkelhet a magyar-osztrák határon – fejtette ki.

Azt is javasolták, hogy minden ingázó forduljon a Magyar Konzuli Szolgálathoz – ezt a legegyszerűbben úgy teheti meg, ha felmegy a konzuliszolgalat.kormany.hu weboldalra és ott regisztrál, így szükség esetén segítséget kapnak.

7.00 – Ausztriában szülinapozókat küldtek haza a rendőrök

Ausztriában szülinapi bulit rendezett egy 40 éves férfi a tiltás ellenére. Ausztriában már több mint 7700-an fertőződtek meg, ott is csak nagyon indokolt esetben hagyhatják el a lakásukat az emberek. Ennek ellenére egy stájerországi faluban születésnapi bulit rendezett egy 40 éves férfi péntek este. Rokonokat, barátokat és ismerősöket is meghívott ünnepelni, amelynek végül a rendőrök vetettek véget. Amikor megérkeztek, az ünneplők sértegetni kezdték őket, végül azonban békésen vették tudomásul, hogy a bulinak vége. A járőröknek azt mondták, azért mentek el a buliba, mert szerintük nem fertőződtek meg a koronavírussal. Részletek >>

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában