Állásbörze gazdag kínálattal

2020.03.06. 17:02

Harmadik alkalommal rendezték meg pénteken az Arrabona Állásbörzét Győrben – fotók

Harmadik alkalommal rendezték meg pénteken az Arrabona Állásbörzét Győrött. Az ETO Parkban több mint 40 munkaadóval és 400 állásajánlattal találkozhattak az érdeklődők.

Gülch Csaba

Fotó: CSAPO BALAZS

A III. Arrabona Állásbörzén kiállító cégek fizikai és szellemi munkát egyaránt kínáltak valamennyi korosztály számára. Az érdeklődők között elsősorban munkakeresők voltak többségben, de jó páran akadtak váltani szándékozók is. Battyányi Csaba, az állásbörzét szervező cég ügyvezetője lapunknak elmondta, úgy tapasztalják, egyre nagyobb az érdeklődés a kiállítók és az álláskeresők részéről is. Hozzátette, hogy a kínálat nagyon gazdag, a kereslet pedig nagyon élénk. Legkeresettebbként a különféle mérnököket, vagy más területen például a targoncavezető és a raktáros szakmát említette.

Busa Péter egyelőre csak tájékozódni érkezett a börzére. Ahogy elmondta, a meglátogatott standoktól nagyon jó benyomásokkal távozott.

– Sokféle terület, elsősorban a fotózás, a számítástechnika a gépipari lehetőségek érdekelnek. Jelenleg a műanyagiparban dolgozom, ami nem túl egészséges, ezért szeretnék váltani.

 

Béczi László Várpalotáról érkezett és a karbantartó és a villamosipari kínálat után érdeklődött.

– Sokféle lehetőséggel találkoztam, legfőképpen az autóipar beszállítóinál, de az Audiban is várnak belsős karbantartókat. Az így a kapott tájékoztatások alapján úgy remélem, hogy előbb-utóbb összejön valami munka.

Jákfalvi Tündének még csak felmérte az álláspiacot, gondolva arra, hogyha változtatni szeretne, akkor tájékozott legyen a helyi kínálatról.

– Elsősorban a normál adminisztrációs terület érdekel, amihez nem szükséges szakirányú végzettség, de a talpraesettség, a több éves gyakorlat és tapasztalat az ügyfél kezelésben, az alap irodatechnikai eszközök használata előnyt jelent.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában