összefogás

2020.02.05. 17:47

Összefogással javíttatták meg a hófehér Lincoln limuzint Páliban

Adományok segítségével szereltette meg Lincoln limuzinját Koszonits Tibor. A dél-rábaközi települések lakói azért fogtak össze, mert magukénak érezték a járművet, gazdája ugyanis előtte sok örömet szerzett a helyieknek azzal, hogy ingyen kocsikáztatta őket a luxusautóval.

Cs. Kovács Attila

Fotó: Köpcsényi Kinga

Közösségi összefogással javíttattak meg egy hófehér luxus­autót a Dél-Rábaközben. „A limó a miénk” – mondják a páliak, így természetes volt számukra, hogy hozzájárulnak a csaknem egymillió forintos költséghez. A Lincoln Town Car egyébként Koszonits Tiboré, tavaly vásárolta meg és azonnal a közösség szolgálatába állította. A környékbeli falunapokon, Sopronnémetiben, Zsebeházán, a páli polgárőrnapon, búcsúban utaztatta a szórakozni vágyókat. Szállította a gyerekeket haza az iskolából, a vendégeket az italboltból. Születésnapok hangulatát is gyakran emelte járgányával. Mindezt persze ingyen.

– Nagy autót kerestem, olyat, amit mindenki megnéz. Saját örömömre, hobbiból vettem a Lincolnt, de egyedül kocsikázni unalmas. Kerestem az alkalmat, hogy utasaim legyenek, így kerültem a falunapokra. Pénzt meg azért nem kérek, mert nem ebből a célból vásároltam. Az emberek kilencven százaléka nem tudna ilyen autóba ülni, nekem viszont örömet jelent, hogy élményhez juttathatom őket. Nagyon élvezik idősek, fiatalok egyaránt. Öröm nézni, amikor nagymamák boldogan integetnek a tetőablakban állva – fogalmazta meg gondolatait Koszonits Tibor.

Tavaly nyáron aztán meghibásodott a limuzin, a váltónak akadtak gondjai. A felújítás közel egymillió forintos költsége igencsak megterhelte volna a család számláját. Ekkor mozdultak meg a falvak, amelyeknek annyi örömet adott Koszonits Tibor a limóval. A borozóban, amelyet üzemeltet, kikerült egy korsó, rajta a felirattal: „Gyűjtés a limuzin javára.”

A járművet magukénak érzik az emberek a Dél-Rábaközben, mert gazdája gyakran ülteti be őket. „Unalmas egyedül kocsikázni” – mondja Koszonits Tibor.

– Viccnek szántuk ezt, hiszen nem is gondoltam, hogy ennyire megszerették a járművet a falubeliek. Híre ment az akciónak és gyűlt a pénz. Idegenek léptek be a presszóba és tettek bankókat a pohárba, mások a törzsvendégekkel küldték el adományaikat – jegyezte meg az autótulajdonos.

Közbeléptek rövidesen a szomszédos községek is. Gyűjtöttek a zsebeháziak, a sopronnémetiek, a vadosfaiak. Egy festőművész festményét ajánlotta fel árverésre, árát ugyancsak a kocsi javíttatására szánta. Még jótékonysági táncos, zenés estet is szerveztek „Limuzinmentő bál” címmel.

– Nagyon meglepett és jólesett ez az összefogás, ami a Lincolnért kialakult. A páliak fantasztikusan viselkedtek és ahol csak tudok, dicsekszem is velük. A felújítás árának jó része összejött a gyűjtéssel, ráadásul sokat jelentett, hogy Hollósi Attila barátom anyagköltségen vállalta el a javítást.

Nagyon hálás vagyok mindenkinek, aki támogatott bennünket, megható volt – tette hozzá Koszonits Tibor.

Az autó tehát elkészült és szombattól ismét a helyieket szolgálja, tulajdonosa ugyanis egy köszönőrendezvényt szervez. „Jön még egy Lincoln és egy Hummer terepjáró, utaztatjuk a közönséget, este pedig egy összejövetelre várjuk a vendégeket. Így megpróbálok valamit visszaadni a falvaknak és persze ezután is szívesen megyek, ha hívnak a rendezvényekre” – mondta Koszonits Tibor.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában