oktatás

2020.02.05. 13:36

Negyedik éve indul kétéves képzés a győri Audi Hungaria Általános Művelődési Központban

Szeptemberben negyedik alkalommal indul az idegen nyelvű ipari és kereskedelmi ügyintéző elnevezésű duális kereskedelmi szakképzés az Audi Hungaria Általános Művelődési Központban, amire február 28-ig lehet jelentkezni.

Simon Roberta

Fotó: Audi-Iskola

A győri Audi Hungaria Általános Művelődési Központban (ÁMK) korábban általános oktatás folyt az óvodai ellátástól a gimnáziumi képzésig. A 2017–2018-as tanévtől azonban az intézmény képzési kínálata szakképzési tagozattal bővült. Az Audi Hungaria Schule Győr a kétnyelvű duális szakképzéssel a régióban működő vállalatok jövőbeni munkaerőigényének biztosításához kíván hozzájárulni.

Intenzív felkészítést kapnak a diákok a szakmai tevékenységre.
Fotó: AUDI-ISKOLA

Egyéni tanácsadás és mentorálás

Az idegen nyelvű ipari és kereskedelmi ügyintéző elnevezésű duális szakképzés keretében a szakmai oktatás két helyszínen, túlnyomórészt német nyelven zajlik. A diákok az elméleti alapismereteket heti két tanítási napon az Audi Hungaria ÁMK-ban sajátíthatják el, a gyakorlati képzés pedig heti három napon az egyes szakképző vállalatoknál – Audi Hungaria, Bos, Duvenbeck, Kaco, Knüppel, Man, Mol, Rehau – történik. Az iskolai oktatást a szakképzési követelményeknek, valamint a későbbi szakmai tevékenység igényeinek megfelelően végzik. A képzés 2016-ban az Audi Hungaria Intézményfenntartó és Működtető ­Közalapítvány kezdeményezésére kapott OKJ-akkreditációt.

Olyan iskolában tanulhatnak, amely összekötő kapocs Magyarország és Németország között.
Fotó: AUDI-ISKOLA

Lehetőség németországi diákcserére

A képzésre érettségivel és kitűnő németnyelv-tudással, valamint különös elhivatottsággal rendelkező fiatalok jelentkezhetnek. A képzés időtartama két év. Az itt szerzett képesítést az anyaországban is elismerik, a szóbeli és írásbeli záróvizsgákat német nyelven teszik le a tanulók. A diákok a németországi bejegyzésű szakmai angolnyelv-vizsgát is szerezhetnek. A képesítés ideális felkészítést is nyújt későbbi duális gazdasági tanulmányokra – akár német egyetemeken is. A képzés lehetőséget ad a nyelvtudás fejlesztésére egy nyári gyakorlat keretében Németországban. 2019 nyarán az első évfolyam végzős diákjai sikeres vizsgát tettek és megkezdhették szakmai pályafutásukat.

Jelentkezés online

A képzésre 2020. február 28-ig várják az érdeklődők jelentkezését. Pályázatok benyújtására az Audi Hungaria ÁMK honlapján található online jelentkezési felületen keresztül van lehetőség. A szakképzéssel, valamint a pályázati folyamattal kapcsolatos további információ az Audi Hungaria Általános Művelődési Központ honlapján a „Szakképzés/Kereskedelmi szakképzés–Áttekintés” címszó alatt, valamint a szakképzési tagozat hivatalos Facebook-oldalán található.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában