Az élet mindent felülír

2020.01.28. 09:47

Visszafordult Rakonczay Gábor az óceánon, a nagy szélben megsérült a SUP

Az Atlanti-óceánon megtett 160 kilométer után, saját biztonsága érdekében visszafordult a Kanári-szigetek irányába Rakonczay Gábor.

kisalfold.hu

Fotó: Rakonczay Expedíciók

„Már a második napon is sokkal erősebb volt a szél, mint amire az előrejelzésekből számítani lehetett. Az éjszaka folyamán megsérült a tőkesúly, és Gábor kisebb vízszivárgást vett észre a SUP alján, így a saját biztonsága érdekében úgy döntött, hogy 160 megtett kilométer után visszafordul a Kanári-szigetek felé – adta hírül a Rakonczay Expedíciók a Facebookon hétfő este. Később hozzátették: sikerült elérni a Gran Canaria szigetén lévő Légrádi Márkot, aki felajánlotta, hogy ő és legénysége, a Sunday Morning nevű vitorlással biztosítja Gábor biztonságos visszajutását a szárazföldre.

A legfrissebb bejegyzés szerint Gábort megtalálta a vitorlás, és már útban vannak a Kanári-szigetek irányába.

Itt írtunk arról, hogy a kétszeres Guinness-világrekorder extrém sportoló egy saját tervezésű és építésű, álló evezéssel meghajtott szörfdeszkával indult egy végletekig kiélezett utazásra: a hetedik óceánátkelésére.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában