Új rendszer

2020.01.22. 15:22

Ügyeleti díjat kérnek januártól a mosonmagyaróvári állatorvosok

Január elsejétől több változás is történt a mosonmagyar­óvári állatorvosi ügyelet terén. Péntek este 8-tól hétfő reggel 8-ig fogadják az állatorvosok a beteg kisállatokat saját rendelőjükben, és ezért ügyeleti díjat is kell fizetni.

Mészely Réka

A felvételen dr. Tombácz Nándor.

Fotó: Mészely Réka

Nyolc mosonmagyaróvári és környékbeli állatorvos összefogásával idén több változás is történt az állatorvosi ügyelet terén. Dr. Tombácz Nándor mosonmagyaróvári állatorvos egyike a rendszerben részt vevő szakembereknek.

– Nyolc állatorvos kapcsolódott be az új ügyeleti rendbe januártól. Ők valamennyien Mosonmagyaróváron és környékén tevékenykednek. A korábbi rendszerrel ellentétben olyan szakemberek vállaltak ügyeletet, akik rendelkeznek rendelővel vagy otthon tudják fogadni a pácienseket – mutat rá az egyik változásra a szakember.

A felvételen dr. Tombácz Nándor.
Fotó: Mészely Réka

Szintén jelentős változás, hogy az ügyeleti idő péntek este 8 órától hétfőn reggel 8 óráig tart. Az állatorvosok így kéthavonta egy hétvégét vállalnak.

– Győr után itt is bevezettük az ügyeleti díjat. Ennek összege reggel 8-tól este 8-ig 10 ezer forint, éjszaka 25 ezer forint. Ezzel is a fölösleges megkereséseket szeretnénk limitálni – hangsúlyozza a doktor, aki szerint sok esetben nem elsősegély vagy közvetlen életveszély miatt fordultak az ügyelethez.

Dr. Tombácz Nándor megerősítette: a telefonálás továbbra sem díjköteles. Így mindenképpen érdemes hívni előzetesen az ügyeletes orvost annak tisztázására, hogy valóban ügyeleti ügyről van-e szó.

Ha valami fizetőssé válik, az szinte természetes, hogy megosztja a társadalmat, ezúttal a kisállat-tulajdonosokat. – Nem igazán szoktunk ügyeletbe menni vele. Ha esetleg valami baja van a cicánknak, akkor megoldjuk a rendelési időben. Inkább féreghajtásra, oltásra szoktuk vinni. Jó ötletnek tartom az ügyeleti díjat, bár azt gondolom, hogy egy kicsit magas a díja. Ám, ha valódi probléma adódna, kifizetném. De ne adódjon – vélekedik Balogh Boglárka, egy hatéves cica, Zörgő Maki tulajdonosa.

Tervezik egy új honlap létrehozását az új ügyeleti rendről. Addig is a Magyar Állatorvosi Kamara weboldaláról tájékozódhatunk.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában