Az élet mindent felülír

2020.01.23. 11:25

Változás: szombaton indul Rakonczay Gábor egy szörfdeszkával a hetedik óceánátkelésére

Gábor bevárta Graham Walter hajóját. A legendás óceáni evezős 72 évesen újra nekivág a végtelennek.

Szükösdi Judit

Fotó: Rakonczay Expedíciók

„Az élet mindent felülír. Megérkezett Graham hajója, így péntek helyett szombat reggel együtt indulunk, hogy az első pár mérföldet közösen tehessük meg. Óriási megtiszteltetés ez nekem” – írja Facebook-oldalán a sportoló, aki a beharangozott pénteki rajt helyett így szombaton vág neki a nagy kalandnak.

Graham Walter 72 esztendős, a világ egyik legidősebb egyéni óceáni evezőse, így hatalmas inspirációt jelent Gábor számára.

Rakonczay Gábor és Graham Walter. Fotó: Rakonczay Expedíciók

Csütörtökön írtuk

Rakonczay Gábor és a Solo Transatlantic Sup Expedition hivatalosan január 24-én, magyar idő szerint reggel 6 órakor indul Gran Canaria szigetéről, Pasito Blanco kikötőjéből.

Amint arról beszámoltunk, a kétszeres Guinness-világrekorder extrém sportoló egy saját tervezésű és építésű, álló evezéssel meghajtott szörfdeszkával indul egy végletekig kiélezett utazásra: a hetedik óceánátkelésére.

Ilyen módon, ilyen stílusban, ilyen eszközzel még nem kelt át senki

– mondta lapunknak. „Van bennem félelem, de a nálam sokkal idősebb és tapasztaltabb tengerészek is azt mondják, hogy addig jó, amíg az ember érzi a gyomrában azt a kis feszültséget. Ameddig van egy egészséges félelem, addig van veszélyérzet is – az pedig garantálja, hogy ne történhessen nagy baj - nyilatkozta interjúnkban.

Az utazásról minden nap beszámolnak a hivatalos Facebook-oldalon keresztül, és érdemes az Instagram-oldalt is felkeresni a színes, képes tartalmakért.

A közel két hónapig tartó expedíció során Gábort ide kattintva lehet napi szinten figyelemmel kísérni >>

Fotó: Rakonczay Expedíciók

Futó-kihívás indul

Mivel Gábor szenvedélyes ultrafutó, az evezéshez egy futó-kihívást hirdetett a csapat. Arra buzdítják a szurkolókat, a támogatókat, barátokat, rajongókat, hogy sportoljanak Gábor sikeréért. Amíg Gábor 5200 kilométert evez, addig mi itthonról, vagy a világ bármely pontjáról támogassuk őt azzal, hogy futunk. A kilométereket pedig gyűjtsük közösen a hivatalos szurkolói csoportban a Facebookon >>

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában