A munka meghozta gyümölcsét

2020.01.27. 15:36

Nemzetközi díjat kapott kiemelkedő teljesítményéért

A dán gyökerekkel rendelkező hazai VELUX vállalatnál január 23-án hirdették ki az úgynevezett VKR-díj kitüntetettjeit. Egyed Zoltán több mint húsz éve dolgozik a piacvezető tetőtéri ablakgyártónál. Több mint tizenháromezer munkatárs közül választották ki és ismerték el kimagasló teljesítményét.

kisalfold.hu

Egyed Zoltán több, mint húsz esztendeje dolgozik a vállalatnál.

Fotó: Magasi

Elhivatottság, lojalitás, az elvégzett munka mennyisége és minősége, találékonyság, kezdeményező- és segítőkészség, valamint a munkatársakat is magával ragadó lelkesedés. Ezeket a szempontokat veszik elsőként górcső alá a VELUX Magyarország Kft.-t is tulajdonló VKR Csoport Alkalmazotti Alapítványa kuratóriumánál, amikor a kiemelkedő teljesítményt díjazzák.

„A cégcsoport alapítójának, Villum Kann Rasmussen születésének évfordulóján, január 23-án hirdetjük ki a VKR-díjak nyerteseit. A díjazottak a vállalatcsoport bármely részlegéről érkezhetnek. A maguk területén mind egyedit, kimagaslót alkotnak” – kezdi a beszélgetést Graham G. Johnstone, a vállalatcsoport magyarországi ügyvezető igazgatója.

A hazai vállalat bővelkedik az elkötelezett, tehetséges kollégákban. Egyed Zoltán a tizenegyedik magyarként veheti át a kitüntetést. „Tavaly egy kolléganőt ünnepelhettünk a faalkatrészgyártó üzemünkben, idén pedig a nemzetközi logisztikai részleg munkatársát köszönthetjük. Rendkívüli teljesítmény két egymást követő évben is díjazottat felmutatni. Kiválóan indul a 2020-as év” – elmélkedik tovább az ügyvezető igazgató.

Egyed Zoltán több, mint húsz esztendeje dolgozik a vállalatnál.
Fotó: Magasi

Egyed Zoltán 1999-ben kezdett a fertődi székhelyű vállalatnál dolgozni. Akkoriban huszonhat éves volt. Kezdetben a vámügyekkel foglalkozott, majd az Európai Unióhoz való csatlakozásunk után piaci logisztikai ügyintéző munkakörben folytatta pályafutását. Zoltán vezetői pozíciót is ellátott a szállítmányozási csapatban, de úgy érezte, nem tud elég időt szánni a feladatokban való elmélyülésre és több értéket tud teremteni a csapat számára, ha szakértőként tevékenykedik tovább. Noha vezetői teljesítményével mind beosztottjai, mind vezetője elégedett volt, Zoltán készáru logisztikai tervezőként folytatta munkáját.

Közvetlen felettese, Schollmeyer Kinga szállítmányozási vezető Zoltán segítőkészségében, támogató hozzáállásában látja sikerének kulcsát. „Sose felejt el megosztani egy érdekes felfedezést a többiekkel. Mindig azt keresi, hol segíthet és éppen ezért a munkatársak szívesen keresik a társaságát, fordulnak hozzá szakmai útmutatásért. Nemzetközi körökben is elismert, van is egy mondás, mely szerint: ha elsőre nem találod a választ, kérdezd meg Zoltánt” – mondják a külföldi kollégák.

„Teljes mértékben a csapatunk, a magyarországi vállalat sikerének tekintem Zoltán elismerését. Egy magányos játékos sose érdemelhetné ki a VKR-díjat, hiszen annak feltétele, hogy a díjazott pozitív hatással legyen a környezetében dolgozókra, akiket ezzel jobb teljesítményre sarkall. Én személy szerint mindenkit arra biztatok, aki kollégája, barátja, de akár csak ismerőse Zoltánnak, hogy gratuláljon neki személyesen ehhez az elképesztő teljesítményhez, mert nem mindennap fordul elő, hogy egy magyar kollégát a világ negyven országának tizenháromezer munkavállalója közül kiemelnek. Ehhez valóban ki kell tűnni a tömegből” – zárja a beszélgetést az ügyvezető igazgató.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában