Gazdászhagyomány

2020.01.28. 11:23

Negyvenhatodszor rendezték meg az óvári gazdászbált

Az óvári gazdászhagyományoknak megfelelően múlt szombaton ismét megrendezték a gazdászbált, amelyre 46. alkalommal várták a szórakozni vágyókat a mezőgazdaság- és élelmiszer-tudományi kar aulájában és termeiben.

kisalfold.hu

Dr. Szalka Éva és Ondré Péter

Fotó: Köpcsényi Kinga

Az ünnepség díjátadással vette kezdetét. A kiemelt partnerség elismeréseként dr. Szalka Éva dékán a kar bicentenáriumi emlékérmét adományozta az Agrármarketing Centrumnak, amelyet Ondré Péter ügyvezető vett át. Ezt követően Nagy István agrárminiszter köszöntötte a bál résztvevőit, majd Széles Sándor megyei kormánymegbízott nyitotta meg a rendezvényt.

Dr. Szalka Éva és Ondré Péter

 

A beszédek után a palotást, valamint az ifjabb Johann Strauss által komponált Irén keringőt – amelyet a művész gróf Zichy Henrik Moson megyei alispán felesége, báró Meskó Irén számára írt – a Wittmann-díjjal kitüntetett Óvári Gazdász Néptáncegyüttes szeniorcsoportja táncolta el.

A magyaróvári alma mater egykori hallgatóinak talán legjelentősebb társadalmi eseményét, egyben évfolyamokon átívelő találkozási lehetőségét számos gazdász, egyetemi oktató és a karhoz kötődő személy tisztelte meg.

A mintegy négyszáz bálozó között megjelentek az ország agráriumának meghatározó cégei és azok vezetői, képviseltették magukat az országos, megyei és városi politikai, gazdasági vezetők is, többek között prof. dr. Földesi Péter, a győri Széchenyi István Egyetem rektora és Árvay István mosonmagyaróvári polgármester is.

A parázs hangulatról több fellépő gondoskodott, az esemény fényét emelte előadásával Hegedűs Bori és a Futó Band, Fazekas Mihály (Ludas Matyi), valamint Varga János és zenekara.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában