Köszöntünk itt, a Földön!

2020.01.02. 15:05

A győri kórházban született meg Emma, a megye idei első babája

Január elsején háromnegyed hatkor 3400 grammal Győrben látott napvilágot András Emma, ő az első baba, aki a megyében született 2020-ban. A szülők Bács-Kiskunból költöztek Lébényre, édesanyja növénybolti eladó, apukája mérnök. Emma az első gyermekük.

Gyurina Zsolt

Január elsején háromnegyed hatkor 3400 grammal Győrben látott napvilágot András Emma, ő az első baba, aki a megyében született 2020-ban. A szülők Bács-Kiskunból költöztek Lébénybe, édesanyja növénybolti eladó, apukája mérnök. Emma az első gyermekük.

„Jól van a baba” – hangsúlyozta az édesanya, és ennél fontosabbat nem mondhatna Emmáról, aki január elsején Győr-Moson-Sopron megye első babájaként látta meg a napvilágot. Méghozzá pontosan 5 óra 48 perckor bújt ki anyukája hasából.

Mindeközben a megye két másik kórházában, a soproniban még csak délelőtt kilenckor készülődtek az első szülés levezetéséhez, Mosonmagyaróváron pedig se híre, sem hamva nem volt még az első, kikéredzkedni kívánó jövevénynek.

Fotó: Csapó Balázs

Azért is hangsúlyozzuk, hogy Emma jól van, mert nem tudtuk édesanyjával együtt fotózni, ugyanis megfigyelésre a koraszülöttosztályra vitték. Pontosan a fogantatástól számított 39. hétre született 3 kilogramm 40 dekával. „Még csak egy pillanatra láthattam, a szeme színét sem tudom, de aranyos, egészséges, ez a lényeg” – mesélte a boldog kismama.

Bizony, Emma és szülei nagy utat jártak meg, mire a kicsi a győri Petz Aladár Megyei Oktató Kórházban rácsodálkozhatott a világra. A szászrégeni születésű András Szabolcs tavaly nyáron házasodott össze a Szegedről származó Júliával. A férfi 30, a nő 27 éves, Emma az első gyermekük. A férfi mérnök, a feleség, mielőtt állapotos lett, gyógynövényboltban volt eladó. Sokfelé dolgoztak, megyénkbe a Bács-Kiskun megyei Miskéről érkeztek. Mint az asszony elmondta, errefelé jobbak a lehetőségek, erősebb a gazdaság, de amúgy is kedvelik a tájat, szeretnek itt élni. Férje egy lébényi cégnél kapott munkát, így a kicsit lébényi otthonukba viszik majd haza. „Január hetedikére voltam kiírva, meg is lepődtem, amikor az év utolsó napján elkezdődtek a fájások, méghozzá körülbelül este fél hétkor. Egy órával az új év beköszönte előtt, tizenegykor elfolyt a magzatvíz, a férjem autóval hozott be a kórházba. Amúgy a szülés viszonylag könnyű volt, császározni sem kellett” – mondta András Júlia.

A kis Emma édesanyja, Júlia.
Fotó: Csapó Balázs

Egyelőre még nincs segítségük, mindkettejük szülei Bács-Kiskunban várják, hogy indulhassanak hozzájuk. Férje szüleinek már van unokájuk, Júliáéknál Emma az első. Kérdésünkre azt válaszolta, hogy nem sokat gondolkodtak a névadáson: neki nagyon tetszett az Emma név, párját kellett csak egy kicsit győzködni. „Összességében az egész elmúlt majdnem kilenc hónap nagyon jó volt. Férjem végig támogatott és ez így volt a szülés alatt is. Itt volt velem, amíg Emma ki nem bújt a hasamból, nagyon megható volt, köszönöm neki és mindenkinek, aki segített. Amit most átélek, az leírhatatlan érzés” – felelte a kismama. Emma egyelőre még fáradtan, de boldogan pihent fekhelyén és azzal ajándékozott meg minket, hogy egy pillanatra résnyire nyitott szemmel belenézett a kamerába. Köszöntünk a Földön, Emma!

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában