17 éve árul sorsjegyet a kórházban

2019.12.17. 09:41

Példakép díjas lett a mosonmagyaróvári Kocsis Angéla

A mosonmagyaróvári Kocsis Angéla hozzáállásáért és kiemelkedő teljesítményéért Példakép Díjat nyert, amelyet a napokban Budapesten, a Jobb Velünk a Világ! gálaest keretében vehetett át. A mosolygós, mozgássérült hölgynél sokan teszik próbára a szerencséjüket a Karolina Kórházban.

Mészely Réka

A fogyatékossággal élő emberekre hívja fel a figyelmet a Nem Adom Fel Alapítvány kezdeményezésére életre hívott Jobb Velünk a Világ! gálaest, amelyet hatodszor rendeztek meg a napokban Budapesten a Nemzeti Színházban, a fogyatékos emberek világnapján. Az est során adták át a Példakép Díjakat, amelyekkel olyan megváltozott munkaképességű embereket ismernek el, akik saját munkaterületükön kiemelkedően teljesítenek. Köztük lehetett a mosonmagyaróvári Kocsis Angéla is.

Aki a Karolina Kórházba vérvételre vagy a rendelőintézetbe igyekszik, gyakran találkozhat a 41 éves, mozgássérült Angéla mosolygós, kedves arcával. Már 17 éve árul sorsjegyet, ezt a munkát pedig mintha neki teremtették volna...

– Nyitott hátgerinccel születtem, deréktól lefelé lebénultam. Ennek ellenére szeretnék teljes életet élni: saját háztartást vezetek, munkahelyem van és imádok utazni, kirándulni. Ötödik osztályos koromig a budapesti Pető Intézetben tanultam hozzám hasonló gyerekekkel. Ott próbáltak lábra állítani. 1989-ben költöztem haza. A többi osztályt magántanulóként jártam ki. Utána manikűrösnek tanultam, és néhány évig egy fodrászüzletben dolgoztam. 2002-ben keresett meg a Szerencsejáték Zrt. a lehetőséggel, hogy áruljak sorsjegyet, ami felkeltette az érdeklődésemet. Jól döntöttem, izgalmas, változatos munkám lett – meséli Angéla.

Fotó: Mészely Réka

A kórházban beszélgetünk, munka közben, éppen egy forgalmasnak tűnő napon. Hiszen sorban jönnek a vásárlók, sokan visszatérőként keresik a szerencséjüket, főként karácsony közeledtével.

– Egyedül élek, de imádok emberek között lenni, velük foglalkozni, beszélgetni. Együtt izgulok a vásárlókkal – mondja Angéla, akinek mindenkihez van egy kedves szava, egy biztató mosolya. Ha olyan érkezik, akinek nincs tapasztalata, segít a választásban. Főként az idősek mondogatják neki, segítsen lekaparni, hátha akkor nagyobb eséllyel nyernek.

– Az elismerést egyrészt azzal érdemeltem ki, hogy a vezetőim szerint jók a visszajelzések a munkámra. Ugyanakkor olyan sorstársaknak is ajánlottam ezt a munkahelyet, akik éppen nem dolgoztak vagy váltottak volna – fűzi hozzá Angéla, akinek a Példakép Díjhoz a közösségi oldalán sok százan gratuláltak.

Angéla sorsjegyárusként ma egy közel 180 fős országos hálózat tagja, az alkalmazottak mindannyian megváltozott munkaképességű, illetve fogyatékossággal élő emberek. A Szerencsejáték Zrt. maga is már öt alkalommal nyerte el a Fogyatékosság-barát Munkahely címet.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában