szerződés

2019.12.09. 14:53

Csornai testvérvárosa lett a kínai Dingzhou

Egy kínai várossal kötött testvértelepülési megállapodást a csornai önkormányzat. A szerződést hétfőn délelőtt írták alá díszközgyűlésen a csornai Városházán.

kisalfold.hu

Gazdasági, kereskedelmi, tudományos, kulturális, oktatási, sport és egészségügyi együttműködésre törekszik egymással a csornai önkormányzat, illetve a kínai Dingzhou városa. Az erről szóló hivatalos okiratot, azaz a testvérvárosi megállapodást hétfői díszközgyűlésen írták alá a két település vezetői a csornai Városházán. „Barátságot kötöttünk és kaput nyitottunk Csorna és Dingzhou között. Hiszem, hogy együtt jobbak leszünk és közösen fejlődhetünk” – mondta a Wang Dong Qun, Dingzhou városi bizottságának titkára.

 

A kínai város mintegy 7500 kilométerre fekszik hazánktól, 1,2 millió lakosa van. Központi elhelyezkedésű, 200 kilométerre található a fővárostól, Pekingtől. A kapcsolatot 2017-ben vették fel egymással a felek, akkor járt kint csornai küldöttség. Még abban az évben a kínaiak és ellátogattak a Rábaközbe, a csornai városnapra. Dr. Bónáné dr. Németh Katalin, Csorna polgármestere mérföldkőnek nevezte települése életében a testvérvárosi megállapodás aláírását. Jelképesen a város kulcsát is átnyújtotta a kínai delegáció vezetőjének.

Bővebben a Kisalföld keddi számában.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában