Közélet

2019.11.22. 14:25

Új tagok képviselik Csornát a cégeknél

Felügyelőbizottsági és társulási tanácsi tagságokról döntött szerdai ülésén Csorna képviselő-testülete. Új tagot delegáltak a Csornahő kft.-hez és a Jószív kft.-hez, a nagytérségi hulladékgazdálkodási társuláshoz, valamint a Kapuvári Vízitársulathoz.

Cs. Kovács Attila

„Tisztújítást” tartott szerdai ülésén a csornai képviselő-testület. Olyan cégek, szervezetek felügyelőbizottságaiba, illetve tanácsaiba delegált tagot, melyben tulajdonos, illetve munkájában érintett a város. Erre azért volt szükség, mert az új önkormányzati ciklussal a korábban megválasztott küldöttek mandátuma lejárt. Elsőként a Csornahő kft., a százszázalékosan önkormányzati tulajdonban lévő társa-

ság felügyelőbizottságáról döntöttek.

Ennek értelmében a városvezetők Katona Lajosra, Kovács Rolandra és Póczik Jánosra bízták a feladatot. A Mosonmagyaróvári Nagytérségi Hulladékgazdálkodási Önkormányzati Társulás társulási tanácsában az elmúlt öt évben Major András képviselte Csornát. Az alpolgármester erről a tisztségéről lemondott a közelmúltban, a képviselő-testület pedig dr. Bónáné dr. Németh Katalin polgármestert kérte fel, hogy vállalja a tagságot a tanácsban.

A Jószív Temetkezési Kft. felügyelőbizottságában korábban Varga Tibor tevékenykedett Csorna képviseletében, aki lemondott a megbízatásról. Szerdán úgy határozott a képviselő-testület, hogy a helyére Balázs Csabát dele-

gálják. A Kapuvári Vízitársulat felügyelőbizottságában Nagy Lászlót Csorna képviseletében szintén a polgármester váltja. Oktatási intézmények intézményi tanácsi tagjairól is döntöttek szerdán. A csornai középiskolai kollégium tanácsában Nagy-Liszkai Zsuzsannát Háncs Károly, a Kerényi György Alapfokú Művészeti Iskolában Póczik Jánost Kocsis Róbert László váltja.

Korábban, még az alakuló ülésén önkormányzati bizottságokat is megalakított a képviselő-testület. A jogi és ügyrendi bizottság elnöke Háncs Károly lett, képviselő tagjai: Molnár Ferenc, Kocsis Róbert László, nem képviselő tagja Takácsné Nagy Gabriella, Póczik János.

A gazdasági bizottság munkáját Családi János irányítja, képviselőként tagja Szabó Dávid, Kocsis Róbert László, nem képviselőként Baranyai Péter, Bozsoki Tamás.

A szociális és egészségügyi bizottság elnöke Bella Rudolf, képviselő tagja Bella Imréné, Molnár Ferenc, külsős tag Kiszner Odett, Hanzelné Turi Gyöngyi.

Az ifjúsági, sport- és kulturális bizottságban elnökként Antal Krisztián tevékenykedik, képviselő tagként Szabó Dávid, Bella Imréné, nem képviselőként Horváth Dániel és Sipos Bernadett.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában