Rábaköz

2019.11.15. 12:34

Temetőkerítések újulnak meg a Rábaközben 

Bágyogszovát, Maglóca, Osli és Rábaszentmihály is nyert a Magyar Falu Program „Egyházi közösség tulajdonában lévő temetők fejlesztésére” kiírt pályázatán. A Rábaköz négy településére közel 45 millió forint érkezik.

Kustor Réka

A Maglócai Római Katolikus Plébánia temetőkerítésre fordítja az elnyert 5 millió forintot.

Újabb pályázati döntés született a Magyar Falu Programban. Ezúttal az egyházi közösség tulajdonában lévő temetők fejlesztésére nyújthatták be támogatási igényüket az egyházi szervezetek. A felhívás meghirdetésekor a támogatásra rendelkezésre álló keret­összeget a kiíró 1,2 milliárd forintban határozta meg.

A Maglócai Római Katolikus Plébánia temetőkerítésre fordítja az elnyert 5 millió forintot.

A Rábaköz négy településére érkezik a pénzből összesen közel 45 millió forint. A maximálisan elnyerhető összeget, 30 millió forintot a Bágyogszováti Szent Márton Római Katolikus Plébánia tudhatja magáénak. A Maglócai Római Katolikus Plébánia temetőkerítésre fordítja az elnyert 5 millió forintot. A Rábaszentmihályi Római Katolikus Egyházközség szintén 5 milliót tudhat magáé­nak, ebből a ravatalozó előtti út térkövezésére és a korábban elmaradt kerítésfelújításra futja. Az Osli Római Katolikus Plébánia 4,6 millió forintot költhet temetőjére, itt szintén a sírkert kerítését teszik rendbe.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában