Korlátozás

2019.11.07. 14:03

Reggel és este nyitva az út Fertőrákos és Szentmargitbánya között

Reggel nyolcig, illetve délután öt óra után az autósok használhatják az összekötő utat, napközben viszont ismét lezárják.

kisalfold.hu

Az első 700 méter kivételével elkészült az alapréteg és a kopóréteg szintjéig megtörtént az aszfaltozás is.

Fotó: Magasi

A keddi esőzés miatt egy napot csúsztak az aszfaltozással, de szerda délután feloldották a teljes útzárat a Szentmargitbányára (St. Margarethen) vezető úton. Ez azt jelenti, hogy reggel nyolcig, illetve délután öt óra után az autósok használhatják az összekötő utat, napközben viszont ismét lezárják, mert a munkagépek még dolgoznak.

Az első 700 méter kivételével elkészült az alapréteg és a kopóréteg szintjéig megtörtént az aszfaltozás is. Fotó: Magasi

A kivitelező ezt az állapotot előreláthatólag három héten keresztül tartja fenn, utána már nem lesz napközben további korlátozás – közölte érdeklődésünkre a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő (NIF) Zrt.

A teljes 3,5 kilométeres szakaszon a Fertőrákos felőli első 700 méter kivételével hidegremix technológiával elkészült az alapréteg és a mintegy három kilométeres szakaszon a kopóréteg szintjéig megtörtént az aszfaltozás is. A határmetszési pont is elkészült az osztrák oldalon. Az összekötő út első 700 méteres részén befejezték a töltés építését, valamint elbontották a meglévő útcsatlakozást.

A határon átvezető utat kiszélesítik, az alapjait megerősítik, valamint a vízelvezetést is megoldják. A beruházás nettó értéke 735,4 millió forint.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában