"A faluközösség újjáépítésére van szükség"

2019.11.08. 15:08

Megtartotta alakuló ülését az új testület Bezenyén

November 5-én délelőtt megtartotta alakuló ülését Bezenye új képviselő-testülete. Napirenden szerepelt a helyi választási bizottság beszámolója a választás eredményéről, illetve a polgármester és a képviselők eskütétele.

Kiss Anikó

A helyi választási bizottság elnöke, Wildmann Margit a választás lebonyolításáról és az eredményekről tartott tájékoztatót, ami a törvényi előírásoknak megfelelően zajlott le.

A választópolgárok 71,49 százaléka adta le voksát. Márkus Erika független polgármesterjelölt kapta a szavazatok 64,03 százalékát a korábbi polgármesterrel, Kammerhofer Róberttel szemben (35,97%). A húsz képviselőjelölt közül hatan 30 százalékos eredmény felett végeztek, ezzel öt évre szóló mandátumot kaptak az önkormányzat testületében.

– Kitartunk a program mellett, amivel indultunk. Önök a mi kezünkbe adták a falu fejlődésének lehetőségét – fogalmazott Márkus Erika polgármester, majd ezt követően röviden ismertette a programját. A hosszú távú célokat szolgáló beruházásokat szorgalmazzák. A meglévő pályázatokat folytatják. A cél az egészségügyi alapellátási és a szociális biztonság fejlesztése. Szükséges a bölcsődeberuházást elősegíteni. Az utak, járdák felújítása mellett a szennyvízelvezetési rendszerek fejlesztése is fontos feladat. A település környékén az illegális szemétlerakásokat pedig megszüntetnék. A civil szervezetekkel való együttműködést erősítenék.

– Szeretnénk egy ügyfélbarát, folyamatos tájékoztatást adó önkormányzatot képviselni – fogalmazott Márkus Erika, majd alpolgármestereket választott a testület, Szakos Gézát és Hiltser Mátyást. A polgármester fontosnak tartja, hogy a falu földrajzi elhelyezkedése miatt Papréten, helyben is képviseli tudja az önkormányzatot, továbbá szorgalmazza a helyi horvát indentitástudat erősítését is

a községben.

Márkus Erika lapunknak azt is elmondta, hogy a faluközösség újjáépítésére van szükség, aminek eseményeiben minden generáció részt vesz.

– Az egészségügyben és a közigazgatásban szerzett tapasztalataimat szeretném felhasználni a falu fejlődése érdekében. A horvát nemzetiségi önkormányzattal és az egyházzal is a gördülékeny közös munkára, az együttműködésre törekszem. A képviselő-testület tagjai mind nagy tudású szakemberek, várják, hogy tehessenek a faluért. Ez egy teljesen új kezdet, jómagam és az egész testület nevében köszönjük a bizalmat és szeretnénk alázattal szolgálni a falut. Ehhez kérjük a lakosság támogatását – zárta szavait Márkus Erika polgármester.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában