Beszámoló és bizottságok

2019.11.23. 07:05

Közgyűlés Győrben – A képviselők megkezdték a munkát

Dr. Fekete Dávid alpolgármester vezetésével megtartotta első rendes közgyűlését a győri önkormányzat.

Barki Andrea

Az ülés elején a jelenlevők egyperces néma felállással adóztak Győr díszpolgára, a szeptemberben elhunyt kiváló sportember, Kadler Gusztáv, a Magyar Olimpiai Bizottság tagja, a Magyar Kajak-Kenu Szövetség alelnöke, a Graboplast Győri VSE szakosztályvezetője emlékének.

Dr. Fekete Dávid alpolgármester bejelentette, hogy Borkai Zsolt polgármester november 8-i hatállyal lemondott tisztségéről. Az ülésen esküt tett Takács Krisztián képviselő, aki nem volt jelen az alakuló ülésen.

Bakcsányi Péter tűzoltó alezredes, a Győr-Moson-Sopron Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság Győri Katasztrófavédelmi Kirendeltségének vezetője beszámolt a győri kirendeltség és a Győri Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság ez évi tevékenységéről. Hatvanhat település közigazgatási területén látnak el védelmi feladatokat, közel kétszáznegyvenezer polgár biztonságáról gondoskodnak. Az éves vonulási számok enyhe növekedést mutatnak, a 2019-es év kevéssel átlag feletti.

Az értékelt időszakban a Győri Hivatásos Tűzoltó Parancsnokság és a Pannonhalmi Katasztrófavédelmi Őrs működési területén ez idáig összesen 925 káresemény történt, 360 tűzesethez és 565 műszaki mentéshez riasztották őket.

Az önkormányzat támogatásával 42 tűzoltó vehetett részt gyakorlati képzésen Kismartonban: ott egy olyan szimulációs ház működik, ahol a gyakorlaton részt vevők szinte a valóságnak megfelelő helyzeteket gyakorolhatnak biztonságos körülmények között. Fontos területe munkájuknak a megelőzés, ezért előadásokat, nyílt napokat, bemutatókat tartanak minden korosztálynak.

Egy 10 ezer literes vízszállítóval és egy ügyintézői gépjárművel bővült járműparkjuk, fejlesztették a szertárt, az önkormányzat támogatásával felújították a tantermüket. A beszámoló kitért a társszervekkel való együttműködésre, a sportban elért eredményekre és a további célkitűzésekre is.

Az ülésen módosították a működési és szervezeti szabályzatot, amelyben rögzítették, hogy a közgyűlés 23, a bizottságok 9 főből állnak, kivéve az oktatási, kulturális, sport- és turisztikai bizottságot, amely 13 és a városstratégiai bizottságot, amely 11 főből áll.

Továbbá megválasztották a bizottságok elnökeit, alelnökeit és tagjait, akik esküt is tettek. A gazdasági és tulajdonosi bizottság elnöke Borsi Róbert, alelnöke Szeles Szabolcs és Fodor Roland lett. A közigazgatási és közrendvédelmi bizottság elnökévé Rózsavölgyi Lászlót, alelnökké Hajszán Gyulát és Kovács Lászlót választották. Az oktatási, kulturális, sport- és turisztikai bizottság elnöke Szeles Szabolcs, alelnöke Kovács Tamás, Glázer Tímea, Hajtó Péter és Pollreisz Balázs lett. A pénzügyi bizottság elnöke Takács Krisztián, alelnöke Kovács Tamás és Rózsavölgyi László. A szociális, egészségügyi és lakásügyi bizottság elnöke Laczkovits-Takács Tímea, alelnöke dr. Szálasy László és Glázer Tímea. A városstratégiai bizottság elnökének dr. Sik Sándort, alelnökének Szabó Jenőt és Bárány Istvánt választották. Szabó Jenő a peremkerületi területek fejlesztésének tanácsnoka lesz.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában