Kerékpártúrából ajándék

2019.11.20. 18:24

Diákok bringáztak jótékonyságból a Répce utcai idősotthonért – fotók

A jótékonysági kerékpártúra a fiatalok figyelmét felhívja a szociális rászorultakra, s a befolyó összeg a Répce utcai idősotthon klubéletét segíti. Az ebből megvásárolt ajándékokat vitte el Kara Ákos országgyűlési képviselő a nyugdíjasoknak.

kisalfold.hu

Idén ősszel már tizenhetedszer tartottak jótékonysági kerékpártúrát több száz diákkal Győrben: hagyományos úticéljuk a táplánypusztai Dr. Piróth Endre Szociális Központ volt. „Az egyik célunk minden évben az, hogy a fiatalokat közelebb hozzuk a szociális intézmények világához, akik később önkéntesként, vagy akár hivatásukként segíthetik ezen intézmények munkáját” – mondta szerdán Kara Ákos országgyűlési képviselő a győri, Répce utcai idősotthonban.

Hozzátette, a túrához kapcsolódóan jótékonysági bevételükből ajándékcsomagot vettek (többek közt ülőpárnákkal), melyet elhozott, s a nyugdíjas klubéletet segíti. Azt ígérte, Nagy Balázs színésszel közös szervezésben a kerékpártúra jövőre is folytatódik, s ezután ismét ajándékkel kedveskedik a nyugdíjasoknak. Kányai Róbert, az Egyesített Egészségügyi és Szociális Intézmény igazgatója szerint a mostani ajándékcsomag is jelzés, hogy „odafigyelnek ránk. Jó idősnek lenni Győrben, mindent támogatást megkapunk, s egyre többen igénylik szolgáltatásainkat.”

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában